Hlavní obsah

VIDEO: Po srážce tramvají v Brně šest zraněných cestujících

Právo, Novinky, ČTK, pno, pko
BRNO
Aktualizováno

Srážka dvou tramvají zkomplikovala ve čtvrtek ráno dopravu v Brně. Vozy se srazily v Osové ulici. Nehoda se stala po osmé hodině ráno, provoz byl obnoven před desátou hodinou dopoledne. Náhradní dopravu zajišťovaly autobusy. Zraněno bylo šest lidí.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Následky nehody vyšetřují policisté a pracovníci Drážní inspekce.

Článek

Vyšetřování srážky je teprve na začátku, příčina zatím není známá. Střetly se tramvaje na linkách číslo osm a pět, obě jely směrem do centra města. Srážka se stala přibližně 80 metrů za zastávkou Osová.

„Při nehodě došlo ke zranění šesti osob, jejichž zranění lze klasifikovat jako lehká až středně těžká. Pacienti byli při vědomí a utrpěli zhmoždění hrudníku, povrchní poranění a jiné pohmožděniny. U 60leté ženy došlo ke zhmoždění krční páteře. Zasahující lékař a záchranáři na místě všechny osoby ošetřili a následně převezli do brněnských nemocnic,“ řekla mluvčí záchranářů Barbora Zuchová.

foto: Právo/Petr Kozelka

„I když je na stanovení nehody příliš brzy, s největší pravděpodobností k ní došlo vinou selhání lidského činitele. Vyloučena ovšem není ani technická závada na tramvaji. Škoda na tramvajích byla předběžně vyčíslena na 180 tisíc korun," řekl mluvčí Drážní inspekce Zdeněk Neusar.

Při kolizi narazila jedna tramvaj zezadu do druhé. Dopravní podnik nasadil v uzavřeném úseku náhradní autobusovou dopravu.

foto: Právo/Petr Kozelka

Reklama

Výběr článků

Načítám