Hlavní obsah

Japonec našel ve svém domě ženu, žila rok ve skříni

TOKIO

Značné překvapení zažil jistý Japonec, když se rozhodl vyřešit záhadu kolem opakovaného mizení potravin ze své ledničky. Sedmapadesátiletý muž byl starý mládenec, žil sám a nemohl pochopit, jakým způsobem mu může mizet jídlo.

Foto: Profimedia.cz

Ve skříni čekalo překvapení. Ilustrační foto

Článek

Nainstaloval si proto do kuchyně svého domu ve městě Fukuoka bezpečnostní kameru, jejíž záběry šlo přenášet na displej mobilního telefonu, odešel ven jako obvykle a čekal, co se dozví.

Zažil téměř šok, když o něco později uviděl, jak se mu po domě prochází cizí žena. Zavolal proto okamžitě policii. "Prohledali jsme dům odshora dolů a nakonec jsme našli ženu ukrytou v jedné vestavěné skříni," řekl pak médiím mluvčí fukuocké policie.

Osmapadesátiletá "černá obyvatelka" Tacuko Horikawová si vybudovala hnízdo v horní části skříně, která se zřídkakdy otvírá. Měla tam několik lahví vody a matraci, i když místa bylo stěží na natažení nohou.

"Vyšetřovatelům řekla, že prostě nemá kde bydlet. Vše nasvědčuje tomu, že tam žila asi jeden rok, ovšem ne trvale, ale s přestávkami," uvedl mluvčí. Žena byla zadržena a policie ji podezírá, že měla podobné úkryty vybudované v okolních domcích; to by jí umožňovalo žít v nich vždy "s přestávkami".

Reklama

Související články

Zloději se vloupali do domu plného policistů

Být lupičem je vždy riskantní, ale dva muži z australského Melbourne se dostali do opravdu bezvýchodné situace, když v domě, do kterého se vloupávali, našli...

Výběr článků

Načítám