Hlavní obsah

Řidič vezl děti na školní výlet, nafoukal dvě promile

Právo, Aleš Honus
BRUNTÁL

Vlastním očím nevěřili ve středu ráno bruntálští policisté, když na ulici Jesenické zastavili autobus s karvinskou poznávací značkou, plný dětí ve věku od 10 do 11 let. Dechovou zkouškou u řidiče automobilu naměřili 1,95 promile alkoholu.

Článek

„Policisté řidiči na místě zakázali jízdu a odebrali mu řidičský průkaz,“ konstatovala mluvčí bruntálské policie Pavla Tušková. Dodala, že plný autobus dětí jel z Bohumína na školní výlet na Praděd. Řidič měl tedy za sebou zhruba osmdesát kilometrů.

Policisté autobus zastavil proto, že mu nesvítila světla. „Z chování 42letého řidiče okamžitě pojali podezření, že je pod vlivem alkoholu. Proto u něj provedli dechovou zkoušku,“ vysvětlila policejní mluvčí Tušková. Obviněn řidič zatím nebyl.

Děti čtvrtého ročníku Masarykovy základní školy v Bohumíně ale nakonec na Praděd přece jen dorazily, i když asi s hodinovým zpožděním. „Učitelky mi telefonovaly, co se stalo, museli narychlo sehnat náhradního dopravce. Je to v každém případě neuvěřitelná nezodpovědnost ze strany řidiče. S tímto dopravcem rozhodně ukončíme spolupráci,“ uvedla zástupkyně ředitelky školy Květa Šlosarčíková.

Nicméně dodala, že ani netuší, kdo za volantem seděl. „S dopravcem jednala jiná učitelka. Děti jsou teď ještě na výletě, vracejí se až večer a s učitelkami, které je doprovází, jsem mluvila pouze telefonicky,“ řekla.

Ředitelku školy Dagmar Šostokovou zpráva zastihla v Irsku. „Vím o tom, co se stalo, je to pro mne nepochopitelná informace. Můžeme být jenom rádi, že se nikomu nic nestalo,“ řekla.

Starostu Bohumína Petra Víchu (ČSSD) informace o tom, v jakém byly děti jedné z bohumínských základních škol ohrožení, šokovala. „Je to hodně nepříjemná záležitost ale pochopitelně nejde o pochybení školy, ale dopravce. V každém případě budou muset bohumínské školy příště lépe vybírat dopravce, se kterými budou jezdit na školní výlety,“ řekl starosta.

Reklama

Výběr článků

Načítám