Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Phun – fyzikální hrátky

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když tato hra, dá-li se tak ještě nazvat, nemá žádný cíl, příběh ba ani hlavního hrdinu, přinese vám více zábavy, než by se dalo čekat. Zvláště pak, jste-li hračičkové.

Článek

Co zde tedy můžete provádět? Nic víc než sledovat, jak funguje fyzika v praxi. Na hrací ploše si můžete vytvářet nejrůznější předměty (bohužel pouze ve dvou dimenzích) a definovat jejich vlastnosti, například hmotnost. Posléze spolu můžete nechat předměty interagovat, nejčastěji za pomoci gravitace, ale najdete zde spoustu jiných pomocníků, například katapult.

:. Phun

Ta pravá legrace začíná až v okamžiku, kdy si začnete pohrávat s tekutinou. Její chování je až neuvěřitelně realistické, ale také náročné na výpočetní výkon, a tak se majitelé slabších sestav mohou při náročnějších kreacích setkat s výrazným zpomalením.

:. Phun

Jak už bylo řečeno, nejedná se o hru v pravém slova smyslu, spíše je to jakási demostrace možností engine. Přesto však, pokud vás zaujme, vám může nabídnou mnoho a mnoho dobré zábavy.

Reklama

Související témata:

Související články

Hrajeme zdarma: Moutain Car – opravdový offroad

Jezdit jen tak po silnici nebo dokonce po okruhu může být zábava, ale časem to zevšední. V té chvíli je na čase vyměnit svůj vůz za ten s pohonem všech čtyř...

Výběr článků

Načítám