Hlavní obsah

V troskách shořelé ubytovny v Brně byla nalezena ohořelá těla

BRNO
Aktualizováno

Požár dělnické ubytovny a sousední truhlárny v areálu někdejšího brněnského podniku Zetor si v noci na pondělí vyžádal již více než jeden lidský život. Řekl to mluvčí brněnského policejního ředitelství Bohumil Malášek.

Foto: Igor Zehl, ČTK

V troskách bylo nalezeno torzo těla.

Článek

Policie s hasiči podle něj na místě našli torza těl v natolik ohořelém stavu, že zpočátku nešlo určit, jestli jde o lidské ostatky. To se později potvrdilo.

Požár způsobil škodu za přibližně deset milionů korun. Bezprostředně po neštěstí byli tři lidé nezvěstní. Čtyři lidé utrpěli zranění, 30 dalších bylo evakuováno.

Příčina požáru zatím není známa. Česká televize informovala, že podle neoficiálních informací policie zadržela člověka podezřelého ze založení požáru.

Nezvěstní byli dva čeští a jeden bulharský dělník. Identita mrtvých zatím není známa. Shořeniště již prohledali hasiči i policisté se speciálně cvičeným psem.

Dřevěnou budovu ubytovny oheň zcela zničil. Dům se při neštěstí zřítil. Poté se požár přesunul na sousední objekt truhlárny. Požár byl lokalizován krátce po půlnoci.

Záchranáři odvezli do Úrazové nemocnice a nemocnice v Bohunicích tři muže. "Dva muži si způsobili zranění skokem před požárem z prvního patra budovy. Čtyřiačtyřicetiletý muž utrpěl zhmoždění hrudníku a devatenáctiletý muž zhmoždění páteře a zlomeninu ruky," řekla mluvčí záchranky Barbora Zuchová.

Požár ubytovny v Brně

Dále byl zraněn osmadvacetiletý muž. Utrpěl popáleniny na hlavě a nadýchal se zplodin. Zasahující lékařka jej uvedla do umělého spánku, podala nitrožilně léky, zajistila dýchací cesty a ošetřila popálené plochy. Poté byl převezen na popáleninovou kliniku Fakultní nemocnice Brno.

Čtvrtým zraněným je asi padesátiletý muž. O něm se záchranáři dověděli dodatečně. Dělník také vyskočil při neštěstí z prvního patra hořícího objektu. Cítil se dobře a odešel. Teprve následně u něj nastaly potíže. Se zhmožděním zad ho sanitka převezla do nemocnice. Tou dobou byl ale již mimo areál bývalého Zetoru.

Poslední velký požár dělnické ubytovny se v Brně stal v březnu 2004 v Brně-Bystrci. Zahynuli při něm čtyři lidé. Požár zavinil v nedbalosti jeden z dělníků poté, co po vypití osmi piv usnul ve svém pokoji se zapálenou cigaretou. Byl za to potrestán tříletým vězením s podmíněným odkladem na pět

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám