Hlavní obsah

Angelina Jolie a Brad Pitt koupili zámek na francouzské Riviéře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Brad Pitt a Angelina Jolieová si koupili ve Francii zámek, do něhož se hodlají nastěhovat i se svou rozrůstající se rodinou během tří měsíců. Rozlehlá rezidence má vlastní vinohrad, vodní příkop, jezero a les. Hollywoodský pár si prý prohlédl asi stovku nemovitostí, než se rozhodl pro Château Miraval na francouzské Riviéře.

Foto: Profimedia.cz

Château Miraval na francouzské Riviéře

Článek

"Je to místo nazvané Château Miraval, leží v malé vesničce Brignol v regionu Var, nedaleko od Aix en Provence," prozradil podle listu Daily Mail nejmenovaný zdroj. "Jsou oba nadšením bez sebe. Sídlo na Riviéře hledali déle než rok a tohle je rezidence jejich snů."

Jen příjezdová cesta k zámku je téměř pět kilometrů dlouhá. Na pozemku je jezero a plavecký bazén, fontány a louky s poníky. Obklopuje jej rozlehlý les vzrostlých stromů, takže nikdo nebude mít možnost je nebo jejich děti fotografovat.

Angelina Jolie a Brad Pitt foto: ČTK/AP

Zámek stojí na pozemku o rozloze 404 hektarů, z toho 30 hektarů tvoří vinice. Ty chrání okolní les stále zelených a bílých dubů a borovic aleppo a přímořských borovic. Podle zasvěceného zdroje prý už hvězdný pár nakoupil do nového domu starožitnosti za milióny dolarů a spolu s architekty z Berlína plánuje renovaci sídla.

Kaskádovité kamenné terasy byly nově osázeny 13 různými druhy olivovníků. Dům je obklopen dvacítkou fontán, akvadukty a skrytými tunely proudí voda do příkopu a napájí jezero.

Mezi slavnými sousedy

Pitt a Jolieová v uplynulém roce údajně létali nad Riviérou ve vrtulníku a doslova přistávali lidem na zahradách u domů, které se jim zalíbily. Majitelů se ptali, zda není jejich nemovitost na prodej.

"Tímhle způsobem také před několika týdny objevili tohle místo a vyhrkli na majitele, ať si řekne, kolik za něj chce, a ačkoliv je to vysoká suma, s radostí ji zaplatili, protože je to přesně to, co si vysnili," dodal zdroj. "Stěhovat se budou zhruba do tří měsíců a budou tam žít trvale."

Pitt a Jolieová budou mít poblíž slavné sousedy, jako jsou frontman irské skupiny U2 Bono Vox nebo jeho spoluhráč z kapely, kytarista David Evans, známý spíše pod pseudonymem The Edge.

Reklama

Související články

Jak bydlí miss Eliška Bučková

Vítězka soutěže Česká Miss 2008 Eliška Bučková si může užívat nové bydlení. Stejně jako první a druhá vicemiss, získala tradiční roční pronájem luxusního bytu...

Jak bydlí Miss ČR 2004 Jana Doleželová

V roce 2004 se stala Miss České republiky, o dva roky později se nastěhovala do prvního bytu, který byl skutečně jen její. "Chtěla jsem, aby byl v centru,...

Výběr článků

Načítám