Hlavní obsah

Muže v Třinci přejelo auto, dalšího srazil vlak

TŘINEC

V noci ze soboty na neděli vyjížděli třinečtí záchranáři ke dvěma vážným nehodám. Při jedné srazil muže (49) vlak, incident sice přežil, ale svým těžkým zraněním podlehl po převozu do nemocnice. Dalšího muže (41) přejelo auto, ani toho se zachránit nepodařilo.

Článek

Vlak srazil muže na nádraží v Třinci v půl jedenácté v noci. "Muž utrpěl ztrátové poranění dolní končetiny a mnohočetné sečné rány," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Během tří minut se záchranářům podařilo muže oživit. "Zasahující lékař provedl zajištění dýchacích cest, posádka rovněž ošetřila zraněnou končetinu a další rány," dodal Humpl. Muž byl převezen na ARO do nemocnice v Třinci, kde však svým zraněním podlehl.

"Srojvedoucí se o události dozvěděl až po příjezdu do Českého Těšína," uvedl frýdeckomístecký policejní mluvčí Ivan Žurovec. "Policií nařízená soudní pitva by měla pomoci objasnit příčinu, proč muž vešel do kolejiště v době průjezdu lokomotivy," dodal.

Stejná posádka záchranky musela asi o hodinu později vyjíždět k muži, kterého v Třinci přejelo auto. "Pacient s poranením hlavy však již nejevil žádné známky života," poznamenal Humpl.

Záchranáři se pokoušeli muže oživovat půl hodiny, nakonec ale musel lékař konstatovat jeho smrt. Obě události vyšetřuje policie.

"Muž přecházel několik minut před půlnocí vozovku u právě budovy nádraží. Řidič přijíždějícího vozidla taxi Škoda Superb však na něj nestačil zareagovat  a chodce přecházejícího z jeho levé strany srazil," uvedl k nehodě Žurovec. Pětačtyřicetiletý řidič taxislužby je podle mluvčího podezřelý z trestného činu ublížení na zdraví, za který hrozí až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám