Hlavní obsah

Strážníci v Hradci chytili nosála putujícího městem

Právo,
HRADEC KRÁLOVÉ

Zhruba týdenní putování samičky exotického nosála červeného Hradcem Králové skončilo v pátek v areálu hradeckého letiště. „Zvířátka si všiml správce letiště, který ihned informoval městské strážníky. Na místo se dostavila hlídka a s pomocí jednoho z hradeckých chovatelů exotických zvířat se jim ho podařilo odchytit do přepravní klece,“ uvedla mluvčí strážníků Eva Čížková.

Článek

Samička je podle ní v dobrém zdravotním stavu, i proto, že stávající klimatické podmínky odpovídají prostředí, v němž nosálové běžně žijí.

Během dopoledne se městské policii rovněž ozval majitel zvířete, kterému prý samice nosála utekla, když jí vyráběl novou klec. Uvedl to ředitel strážníků Miroslav Hloušek.

Nosál putoval zahradami okrajových částí Hradce Králové už od počátku týdne. Nejprve vyděsil obyvatele Plácek, v půli týdne se vyskytoval na Pouchově. Tehdy se však strážníkům nepodařilo plaché zvíře odchytit.

Nosálové pocházejí z Jižní a Střední Ameriky, dosahují výšky kolem 30 centimetrů a váží kolem pěti kilogramů.

Městská policie v Hradci Králové má s odchytem zvířat poměrně velké zkušenosti, každoročně pomáhá u odchytů několika exotických zvířat. Nejčastěji jde o hady, například loni v červenci na hradeckém sídlišti odchytili 60 centimetrů dlouhého hroznýšovce bahamského.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám