Hlavní obsah

VIDEO: Na Hlavním nádraží v Praze září nové toalety

Novinky, Tomáš Holý
PRAHA

Sprcha za 40 korun, použití toalety přijde na deset. Hlavní vlakové nádraží v Praze prochází radikální proměnou. Secesní budova, kterou kromě cestujících okupují i narkomani a bezdomovci, se dočkala nových toalet. V pátek České dráhy s italskou společností Grandi Stazioni záchody otevřely.

Článek

Obrovské cedule v budově s nápisy „nové toalety“ přímo vybízejí k návštěvě křiklavě zelených záchodků. Zde by už na cestující neměl čekat tristní pohled na mísu, která mnohdy spíše lidem situaci ztížila, místo aby si ulevili.

Soukromník, který toalety bude provozovat, nabízí možnost sprchy se zapůjčením ručníku za deset korun, či přebalit malé dítě. Navíc jsou záchody bezbariérové a vozíčkáři je tak mohou mohou bez problémů používat. Prostory zatím září novotou a aby tomu bylo i nadále, za bezpečnost a čistotu bude ručit právě soukromník.

České dráhy při jejich pátečním představení tvrdily, že podobného standardu by se toalety měly dočkat veškeré objekty zapojené do projektu živých nádraží.

Další proměny by se Hlavní nádraží mělo dočkat ještě do konce letošního roku. Společnost Grandi Stazioni, která objekt rekonstruuje, slíbila otevřít další tři tisíce metrů čtverečních obchodních ploch. Krom obchodů budou v budově i restaurace a kavárny.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám