Hlavní obsah

Úterní nehody na českých silnicích si vyžádaly osm mrtvých

• Aktualizováno
Právo, Novinky, pno, rap

Úterý bylo na českých silnicích mimořádně tragickým dnem. Při úterních nehodách na silnicích zemřelo osm lidí. Nejtragičtější nehodou byl náraz osobního vozu do stromu u Rudníku na Trutnovsku, kde zemřeli čtyři lidé.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Tragickou úterní nehodu u obce Rudník nepřežili čtyři lidé.

Článek

Během úterý se stalo celkem 503 dopravních nehod. Osm lidí zemřelo, dalších dvanáct osob utrpělo těžká zranění. Pětapadesát účastníků nehod si ze srážek odneslo lehčí šrámy. Toto úterý bylo stejně černé jako sobota 23.února, kdy zemřel stejný počet lidí.

Nehodu z pěti cestujících přežil pouze jeden. Je těžce zraněn(foto: Vladislav Prouza, Právo)

Čelní střet skončil smrtí

Tragická dopravní nehoda se stala například v úterý večer. Za deštivého počasí se vyřítil šestačtyřicetiletý řidič Toyoty Avensis na silnici od obce Rokytá na Bílou Hlínu na Mladoboleslavsku do protisměru. Tam se čelně srazil se Škodou Fabia, kterou řídil čtyřiatřicetiletý muž. Ten srážku nepřežil.

„Přivolali jsme vrtulník záchranné služby, ale přes velkou snahu záchranářů muž na místě podlehl zraněním,“ uvedl mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Beneš.

Zatím nejtragičtějším dnem roku 2008 je středa 13.února. V tento den se ze svých cest nevrátilo celkem deset lidí. Smutné prvenství únorové středě přiřkla srážka tří vozů u Panenského Týnce na Lounsku, při které zemřelo osm mužů.

Čelní srážku s kamiónem nepřežilo v únoru osm lidí z dodávky.foto: ČTK/Libor Zavoral

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám