Hlavní obsah

Záchranáři v Praze marně pátrali po ženě, kterou Botič strhnul do podzemí

– PRAHA • Aktualizováno
Novinky, pno, alt

Velká pátrací akce probíhala v pátek večer v Praze. Příslušníci bezpečnostních a záchranných sborů bezúspěšně hledali ženu, která spadla do pražského potoku Botič v Nuslích. Žena zmizela v ulici Na Slupi poblíž místa, kde voda mizí v podzemním tunelu. Potok už se na povrch nedostává, ústí až ve Vltavě. Ani po dvou hodinách ale tělo nenašli.

Článek

Před 19. hodinou bylo pátrání po ženě ukončeno, aniž by se ji podařilo nalézt, jak potvrdil Novinkám jeden z městských strážníků na místě akce. Ženu hledali hasiči, záchranáři a poříční oddíly státní i městské policie jak v tunelu, kterým vede Botič, tak ve Vltavě.

Podle strážníka je možné, že se ženě podařilo z proudu dostat na břeh ještě ještě před tím, než potok mizí v tunelu. "Je možné, že se ji chvíli poté, co do potoka spadla podařilo dostat na břeh. Také je možné, že její tělo proud odnesl do Vltavy a objeví se po nějaké době," řekl novinkám strážník.

Podle svědků proud ženu vtáhl do tunelu

"Tunel, kterým potok ústí do Vltavy v této chvíli prohledávají potápěči,“ řekl vpodvečer Novinkám mluvčí pražských hasičů Vít Pernica.

:. Tělo ve Vltavě hledali policisté i hasiči. Foto: Novinky.cz

"Pátráme po dvaapadesátileté, slovensky hovořící ženě,“ dodal pro Novinky mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Podle něj viděli lidé ženu, kterou unášel proud potoka. Proud ji podle svědků vtáhl do tunelu.

:. Červené body znázorňují, kde potok Botič mizí pod zemí a kde ústí do řeky Vltavy.foto: Novinky/Novinky s použitím Mapy.cz

Hasiči se nejprve rozdělili, část prohledávala potok v místech, kde je sveden do podzemí, část ji hledala u ústí do Vltavy. Nikoho ale nenašli. Tunel proto prohledávají potápěči. "Už mají prohlédnutou většinu tunelu,“ doplnil Pernica.

Stav vody v Botiči se při prudkých deštích rychle mění. Prahou se během dne prohnalo několik bouřek s prudkými srážkami. Je proto pravděpodobné, že se hladina potoku zvýšila.

Reklama

Výběr článků

Načítám