Hlavní obsah

Policie bude dál jezdit ve škodovkách

Novinky, toh
PRAHA
Aktualizováno

Vítězem výběrového řízení na dodávku až 3500 nových aut pro českou policii se stala Škoda Auto. Novinkám to potvrdil mluvčí policejního prezidia David Kubalák. Nechtěl upřesnit, o jaký typ vozu se bude jednat. Škoda nabídla cenu 1,1 miliardy bez DPH, tedy nejnižší ze všech uchazečů.

Článek

Do výběrového řízení na nová auta pro českou policii za téměř 1,5 miliardy korun se v dubnu hlásily tři firmy.

Policie vybírala mezi renaulty, volkswageny a škodovkami. Mladoboleslavská automobilka před nedávnem odmítla sdělit, jaké vozy nabídla. Naopak Renault se s tím příliš netajil. Clio combi a Mégane Grandtour a další dva modely," řekl před časem Novinkám Martin Valášek, který je v Renaultu zodpovědný za velkoprodeje. Renault chtěl za vozy necelé dvě miliardy korun bez DPH.

Volkswagen, oznámil, že nabídl policistům vůz Golf a jeho kombi verzi Variant. Cenu si automobilka vyčíslila na 1,4 miliardy korun bez DPH.

Sedm set vozů ještě letos

Policie chce do roku 2011 postupně nakoupit až 3500 nových služebních vozidel, za které zaplatí přibližně 1,5 miliardy korun. Každoročně policejní prezidium předpokládá investici kolem 350 miliónů korun.

Asi 1900 vozidel by mělo být v policejních barvách, dalších 900 v civilním provedení. U 700 vozů zatím nebylo určeno, v jakém provedení si je policie pořídí. Do konce letošního roku chce policie pořídit 700 vozů.

Nový design

Nové policejní vozy by přitom neměly mít tak strohý design jako ty dnešní. Sužební auta mají mít stříbrnou barvu s vodorovným modrým pruhem na bocích a kratšími modrými a žlutými pruhy v zadní části vozu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám