Hlavní obsah

Nepedagogičtí pracovníci ve školství vyhlásili stávkovou pohotovost

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Ministerstvo školství musí uklidňovat další nespokojené odboráře, kterým se nelíbí platové podmínky. Po školských odborech vyhlásili stávkovou pohotovost i odboráři z řad nepedagogických pracovníků školství.

Článek

Odborový svaz nepedagogických pracovníků školství ČR vstoupil v pondělí do stávkové pohotovosti.

"Hlavním důvodem je narůstající nespokojenost nepedagogických pracovníků školství s naprostým přehlížením faktu, že vedle učitelů jsou nedílnou součástí školství i provozní a správní zaměstnanci, a to dlouhodobě s nejnižší výdělkovou úrovní v rámci ČR," zdůvodňuje svůj krok Odborový svaz nepedagogických pracovníků.

Školské odbory vyhlásily stávkovou pohotovost již minulé úterý. Podle svého předsedy Františka Dobšíka nelze vyloučit, že učitelé vstoupí do několikadenní stávky. Školské odbory vyjádřily nespokojenost s návrhem ministra Ondřeje Lišky, který učitelům slíbil půl miliardy korun na platy navíc. Odboráři však požadují miliardy tři.

Půl miliardový balík by navíc byl rozdělen pouze mezi učitele. Nepedagogickým pracovníkům se z toho důvodu nelíbí, že jsou opomíjeni.

Odborový svaz nepedagogických pracovníků školství ve svém tiskovém prohlášení uvedl, že požaduje rovné podmínky pro všechny zaměstnance školství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám