Hlavní obsah

U Loun narazil autobus do domu, 33 zraněných

Právo, Novinky, ton, koc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOUNY
Aktualizováno

Ve Velemyšlevsi na Lounsku narazil autobus do nového rodinného domu. Při nehodě se těžce zranilo 13 lidí, dvacet dalších je zraněno lehce. Novinkám to řekl mluvčí severočeských hasičů Radovan Hříbal.

Článek

Nehoda byla na operační záchranné služby nahlášena přibližně ve 14:45. Na místě zasahovaly vrtulníky záchranářů z Ústí nad Labem a z Prahy.

"Zraněné převáželo nejméně osm sanitek," řekl Novinkám šéf severočeské záchranky Ilja Deyl.

Autobus firmy Kavka, který jel z průmyslové zóny Triangl u Žatce, narazil nejprve do auta majitelky domu a napasoval ho do domu. "Pod oknem domu udělal díru," řekl zasahující hasič. Autobus vezl zaměstance společnosti IPS Afla z ranní směny.

Nehoda autobusu u Loun

Nehoda se stala v pravotočivé zatáčce ve Velemyšlevsi. Podle hasiče měl jet autobus po hlavní, ale místo vpravo odbočil vlevo na vedlejší silnici a poté narazil do auta a domu.

"Majitelka byla uvnitř se dvěma dětmi, naštěstí na opačné straně domu. Slyšela náraz a šla se podívat, co se stalo," řekl jeden ze zasahujících hasičů. Asi deset minut před srážkou přijela v autě, do nějž později narazil autobus.

Mohly selhat brzdy

Podle místních lidí je část obce, kde se nehoda stala, nebezpečná už dlouho. "Už se nám tady vysypal náklaďák s pivem, panely, převrátila se cisterna a autobusovou zastávku zrušil náklad uhlí," řekla Právu místní obyvatelka Ivana Sojčíková.

Vyšetřovatelé prověřují, zda nebylo příčinou nehody selhání brzd. Při vjezdu do obce je 12stupňové klesání. Dole je dům a kostel. Je tedy možné, že si řidič místo pro srážku vybral záměrně v momentě, kdy mu selhaly cestou dolů brzdy.

Vážné nehody autobusů v ČR od ledna 2007
5. ledna 2007 - Po srážce autobusu a kamiónu ve Valašském Meziříčí bylo zraněno 20 lidí. Linkový autobus sjel do protisměru, kde se čelně srazil s kamiónem.
1. března 2007 - Na sjezdu ze silnice E55 v Čerčanech na Benešovsku ve směru na obec Pyšely se srazil autobus s osobním automobilem. Srážku nepřežil třiašedesátiletý řidič osobního auta, 15 lidí utrpělo zranění. Podle výsledků vyšetřování řidič Škody Superb jedoucí na Prahu přejel z nezjištěných příčin do protisměru, kde se střetl s linkovým autobusem do Pelhřimova.
21. července 2007 - Tři oběti si vyžádal střet osobního vozu a autobusu u Těšánek, místní části obce Zdounky na Kroměřížsku. Devatenáctiletý řidič Fordu Escort jel rychle a vjel do protisměru. Ve vraku automobilu zemřel on i jeho dva spolujezdci. Šest cestujících z linkového autobusu utrpělo buď lehká poranění či šok.
3. srpna 2007 - U Rožmberka nad Vltavou na Českokrumlovsku se převrátil rakouský autobus s 34 cestujícími. Při nehodě se sedm lidí zranilo těžce a 16 lehce. Možnou příčinou nehody bylo riskantní předjíždění řidiče osobního vozu, pravděpodobně kvůli němuž autobus sjel ze silnice a převrátil se na střechu
15. listopadu 2007 - U Vracovic na Benešovsku havaroval autobus. Zranilo se 36 lidí, z toho jeden vážně. Nehodu zavinil podle policie řidič, který nezvládl řízení na namrzlé silnici.
3. ledna 2008 - Kloubový autobus zlínské městské hromadné dopravy havaroval ráno mezi městskými částmi Štípa a Velíková; ze 30 cestujících bylo zraněno 17 lidí, z toho jeden těžce. Řidič jel podle policie příliš rychle na to, jaké byly povětrnostní podmínky.
4. března 2008 - Nehoda autobusu u obce Bukovina u Přelouče na Pardubicku si vyžádala devět zranění, z toho jedno těžké. Řidička autobusu dostala na namrzlé vozovce smyk a sjela do příkopu, kde se s autobusem převrátila na levý bok.
27. dubna 2008 - V Praze Hostivaři se střetly dva autobusy, které vezly děti na školu v přírodě; 11 dětí bylo s lehkými poraněními odvezeno do nemocnic.
7. května 2008 - Ve Velemyšlevsi na Lounsku čelně narazil autobus do rodinného domu. Nehoda si vyžádala 33 zraněných, z toho 13 těžce.
Zdroj: ČTK

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám