Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: FreeCol – kolonizace na plné obrátky

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Díky skupině nadšenců se nyní můžete seznámit s herním hitem poloviny devadesátých let, v němž máte za úkol vybudovat novou civilizaci.

Článek

Colonization a velice podobná Civilization a za oběma hrami stojí Sid Meier, jehož právem můžeme pokládat za zakladatele žánru a génia v oblasti herního designu. Asi nikoho proto nepřekvapí, že i patnáct let jsou tyto herní projekty stále živé.

.: FreeCol

A to hlavně díky partě nadšenců, kteří se původní Colonization snaží přepracovat do open source formy. Nově je tak hra zpracována v Javě. Na jednu stranu to s sebou přináší o něco horší grafiku, výhodou však může být nezávislost na operačním systému.

.: FreeCol

Oproti původní hře můžete narazit ještě na jisté nedostatky a nedodělávky, ale hra se vyvíjí a prakticky pořád se objevují nové verze, takže se vyplatí sledovat stránky projektu. Základní princip – vybudovat s několika málo osadníky nový a fungující stát, však zůstává stále stejný. A vězte, že tento námět na své přitažlivosti s věkem nic neztratil.

Reklama

Související témata:

Související články

Hrajeme zdarma: Epéé – šermujte o život

Střety v počítačových hrách se obvykle neobejdou bez těch nejmodernějších až futuristických technologií. Zkusme se od nich na chvíli oprostit a užít...

Výběr článků

Načítám