Hlavní obsah

Tři sestry věnují Sahulovým dětem výtěžek vzpomínkového alba

Kapela Tři sestry v nejbližších dnech vydá album, kterým připomene písně svého někdejšího člena Františka Sahuly. Ten byl minulý týden zavražděn. Celý výtěžek z prodeje alba Tři sestry věnují Sahulovým dětem.

Článek

Pětačtyřicetiletý Sahula, známý kytarista, zpěvák a skladatel, který rovněž vystupoval s vlastní kapelou nazvanou Synové výčepu, byl nalezen v pátek ráno v chatové oblasti Skuheř u Kamenice nedaleko Prahy. Policie v souvislosti s jeho násilnou smrtí zadržela tři podezřelé; dva z nich, ve věku 18 a 20 let, v sobotu obvinila z vraždy. Hrozí jim 12 až 15 let vězení nebo výjimečný trest.

"Nakolik jsme Frantu Sahulu znali, asi by si přál spíše přípitek než květnatý nekrolog. Proto se s ním rozloučíme s pivem, vínem, kořalkou a zpěvem 17. května na výročním koncertě v Praze na Džbáně a také vzpomínkovým albem," uvedli členové Tří sester.

Podle policie navštívil Sahula ve středu večer bar v Kamenici, kde měl krátkou rozepři se třemi místními mladíky. Ti si na něho počkali venku, a když Sahula po půlnoci bar opustil, přepadli ho. Dva z nich ho zbili tak surově, že zraněním hlavy v noci podlehl. Těžce zraněnému hudebníkovi sebrali přes 1000 korun a utekli. Sahulův obličej byl ranami údajně tak znetvořen, že policie měla problémy s jeho identifikací.

Na svém webu www.sahula.cz kytarista dříve přiznal, že strávil dva měsíce ve vězení. Složil tam řadu písní pro novou desku, kterou chtěl nazvat Nouzovej východ.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám