Hlavní obsah

Při nehodě na Písecku zahynul muž a pak i miminko, které vezl

Právo, ČTK, pok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

RAKOVICE
Aktualizováno

Při dopravní nehodě tří aut, která se v noci na neděli stala na Písecku, zahynul na místě čtyřiadvacetiletý muž a pak i tříměsíční miminko z auta, které řídil. „Sedmatřicetiletou ženu odvezla záchranka s těžkým zraněním do nemocnice, vážné zranění utrpěl ještě další člověk,“ řekl Právu mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

Foto: Petr Pokorný, Právo

Jedno z havarovaných vozidel při odtahu.

Článek

Nehoda se stala po 21:00 ve směru od Čimelic na Písek. Podle policie nesouvisela s technoparty, která se v této oblasti koná. Na místě havarovala tři auta. Nehodu pravděpodobně zavinil řidič osobního automobilu Peugeot 309, který se stal její první obětí. Náraz vymrštil z jeho auta ženu i s dítětem, které bylo v bezpečnostní sedačce. Při převozu do nemocnice miminko zemřelo.

„Na rovném přímém úseku vyjel řidič peugeotu z nezjištěné příčiny vlevo do protisměru. Zde se střetl s protijedoucím vozidlem Renault Megane. Poté se peugeot odrazil na druhé protijedoucí vozidlo Volvo V70, jeho řidič se pokusil zabránit střetu a vyjel do protisměru, manévr však nestihl,“ poznamenal Matzner.

Několik nárazů, které při nehodě peugeot prodělal, vymrštilo z auta spolujezdkyni i malé dítě, které zranění podlehlo. Vážně se zranil také další člověk z renaultu.

Alkohol policie u řidičů nezjistila, škodu odhadla na 300 000 korun. Silnice byla uzavřena v celé šíři do půlnoci, dopravu řídily policejní hlídky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám