Hlavní obsah

Z čínské továrny osvobodili 167 dětských otroků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PEKING

Čínská policie vysvobodila v úterý 167 vesnických dětí, které pracovaly jako otroci v továrně. Mnohé byly majitelům prodány, pocházely z chudých rodin.

Foto: China Daily, Reuters

Jedna z osvobozených dívek nucených pracovat v továrně

Článek

Čínská policie je podle deníku China Daily našla v továrně v průmyslovém městě Tung-kuan stojícím nad Perlovou řekou v půli cesty mezi Hongkongem a Kantonem v rychle se rozvíjejí provincii Kuang-tung na jihu země.

Podle hongkongského listu Wen Wei Po jde o 107 chlapců a 60 dívek z etnické menšiny Ji z více než tisíc kilometrů vzdálené lokality v jihozápadní provincii S'-čchuan vzdáleném asi 900 kilometrů. Podle neoficiálních zpráv však bylo do města odvlečno nebo prodáno asi 1000 dětí ve věku devět až šestnáct let.

:. Čínstí policisté s osvobozenými dětskými otroky foto: Reuters/China Daily

Podle listu China Daily bylo v souvislosti případem několik lidí zatčeno. Jsou mezi nimi i ti, kteří je prodali. Dvě zachráněné dívky se ale odmítly vrátit domů kvůli těžkým životním podmínkám, jež tam panují

Po loňských skandálech se zaměstnáváním novodobých otroků v cihelnách v provincii Che-nan, vyhlásily čínské úřady rozsáhlou kampaň v boji proti zotročování lidí. Podle zpráv nejen děti, ale i chudí rolníci a mentálně zaostalé osoby musely pracovat v hutnických závodech a uhelných dolech v provinciích Šan-si a Che-nan.

Za zotročování lidí padlo v Číně už několik vysokých trestů. Je mezi nimi i absolutní trest pro člověka, který zabil mentálně postiženého dělníka lopatou.

Reklama

Související témata:

Související články

V čínské továrně objevili novodobé otroky

Čínské úřady objevily v továrně na cihly v kraji Hongdong na severu země 31 dělníků, kteří byli nuceni pracovat a žít v nelidských podmínkách. Informovala...

V Číně odhalili dalších 200 otroků

Desetitisíce čínských policistů prohledaly tisíce cihelen v provincii Henan v centrální části země poté, co tamní média informovala o dětech, které jsou...

Výběr článků

Načítám