Hlavní obsah

Kampuschová nabídla pomoc rakouské rodině z Amstettenu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Finanční pomoc i morální podporu rodině Fritzlových, zejména 24 let zneužívané Elisabeth, nabídla dvacetiletá Natascha Kampuschová, kterou v minulosti stihl podobný osud. V prohlášení konzultovaném s mediálními poradci Kampuschová v pondělí uvedla, že již poskytla kontaktní údaje dolnorakouským úřadům, aby se s ní Fritzlovi mohli spojit.

Článek

"Toto mé přání vzniklo spontánně,“ řekla Kampuschová s tím, že v posledních týdnech sama cítila jistou potřebu udělat něco ve prospěch pohřešovaných lidí a obětí zneužívání.

Finanční pomoc rodině Fritzlových by chtěla poskytnout z dobrovolných příspěvků, které se v rakouské veřejnosti vybraly na ni samotnou po jejím útěku ze sklepa domu před dvěma lety, kde byla osm let vězněna únoscem Wolfgangem Priklopilem. Kampuschová by ráda podpořila vzdělání obětí a jejich reintegraci do společnosti.

Příběh Elisabeth Fritzlové (42), zveřejněný v neděli, šokoval nejen celé Rakousko. Ve sklepě domu, v němž vyrůstala, ji otec Josef (73) čtvrt století držel v temných stísněných prostorách a znásilňoval. Dcera mu porodila sedm dětí. Jedno z dětí zemřelo po porodu. Otec se policii přiznal, že jeho tělo spálil, čímž fakticky přiznal otcovství.

Děti jsou ve věku od 5 do 19 let. Tři z nich do neděle nespatřily denní světlo. Další tři Fritzl legálně adoptoval poté, co se mu podařilo přesvědčit úřady, že dcera od rodiny utekla a o své děti se nechce starat.

 OBRAZEM: Sklepní vězení v rakouském AmstettenuRakušan se přiznal k otcovství sedmi dětí své vězněné dcery

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám