Hlavní obsah

Microsoft dal XP šanci, bude-li zájem, prodlouží jejich prodej

Americká společnost Microsoft by ještě mohla přehodnotit plán ukončit prodej operačního systému Windows XP do konce letošního června, avšak pouze v případě, že zákazníci prokážou i nadále zájem o tento produkt. Dosud se tak ale nestalo, řekl ve čtvrtek generální ředitel Microsoftu Steve Ballmer.

Článek

"Jestliže zpětná vazba od spotřebitelů bude říkat něco jiného, můžeme to vždycky přehodnotit, teď ale máme plán nové dodávky XP ukončit," řekl Ballmer na tiskové konferenci v Belgii.

Dodal, že většina prodejců prodává počítače s novým systémem Windows Vista a většina zákazníků si také vybírá Vistu, která je v prodeji od počátku loňského roku.

Microsoft loni v září oznámil, že bude prodávat operační systém Windows XP až do konce letošního června, tedy o pět měsíců déle, než původně plánoval. Největší světový výrobce softwaru tím reagoval na žádosti výrobců počítačů, podle kterých je stále dost zákazníků, kteří si přejí starší operační systém.

V minulosti byly starší verze operačních systémů Windows zákazníkům k dispozici ještě dva roky po zahájení prodeje nové verze. Se systémem Vista se však rozhodl Microsoft toto období zkrátit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám