Hlavní obsah

Pecina si za svými slovy v Právu o Národní knihovně stojí

Právo, svj

Předseda antimonopolního úřadu Martin Pecina ve čtvrtek potvrdil, že si za svými slovy v rozhovoru pro úterní Právo o architektonické soutěži na novou budovu Národní knihovny stojí, a že vše, co bylo v rozhovoru s ním v Právu 22. dubna publikováno, skutečně řekl. Reagoval tak na bouřlivou diskusi a interpretace některých médií, které jeho rozhovor vyvolal.

Článek

Pecinu mrzí rozruch, který po zmíněném interview nastal. „Jestliže jsem vyjádřil svůj nesouhlas, nebylo to k samotnému obsahu rozhovoru, ale k jeho celkovému vyznění. To ovlivnil především nadpis rozhovoru na titulní straně, který budil dojem, že jsem z titulu své funkce stavbu budovy Národní knihovny zakázal, což není pravda. Co však bylo v textu rozhovoru pro Právo uvedeno, za tím si stojím,“ řekl včera Právu Pecina.

Odmítl tak tvrzení například středečních Lidových novin, že jejich redaktorům sdělil, že Právo rozhovor s ním zkreslilo.

Pecina v úterním rozhovoru pro Právo mj. řekl: „Tato (Kaplického) knihovna tam (na Letné) nikdy nebude. To je zcela jasné. Tak, jak ji architekt Jan Kaplický navrhl, odporuje územnímu plánu. To nikdo nepopřel. Změna územního plánu však znamená čtyři hlasování pražského zastupitelstva a tímto zastupitelstvem, které je suverénem, to nikdy neprojde."

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám