Hlavní obsah

VIDEO: V havarovaném ultralightu byla nalezena dvě mrtvá těla

Právo, Novinky, ČTK, hon, jog

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BUDIŠOV NAD BUDIŠOVKOU
Aktualizováno

Posádka vojenského vrtulníku s termovizí ve středu ráno u Budišova nad Budišovkou nalezla havarovaný ultralight. Uvnitř byli nalezeni dva mrtví muži. Řekl to mluvčí hasičů Petr Kudela. Pilot vletěl podle prvotních výsledků vyšetřování do husté oblačnosti.

Foto: Josef Gadzbyl, Právo

Místo neštěstí ohledávají vyšetřovatelé.

Článek

Mluvčí opavské policie René Černohorský uvedl, že ultralehké letadlo spadlo do lesního porostu. Nalezl ho vojenský vrtulník ráno o půl osmé.„Je to asi 300 metr od obce Staré Oldřůvky a 50 metrů od vojenského újezdu,“ řekl mluvčí. Dodal, že letoun byl nalezen zapíchnutý do země.

„Vevnitř byla nalezena dvě ohořelá těla,“ řekl mluvčí.

Podle dostupných informací letěla posádka dvou mužů na výlet spolu s další dvojicí ve stejném typu stroje. Oba letouny vzlétly po druhé hodině odpoledne z Kunovic a směřovaly na výlet k hranicím. U hranice vojenského prostoru Libavá na Opavsku se otáčely na cestu zpět.

Posádce druhého stroje zmizel letoun z dohledu kolem třetí hodiny. Podle členů druhé posádky ve stroji cestovali dva muži ve věku 55 a 53 let z okresu Ústí nad Orlicí. Na místě neštěstí vyšetřují vyšetřovatelé, na místo míří také komisaři letecké inspekce.

.: Uvnitř ultralightu byla nalezena dvě ohořelá těla.foto: Právo/Josef Gadzbyl

Letadlo po nárazu na zem shořelo. Hledaly jej desítky záchranářů na Opavsku a Novojičínsku. Pátrání komplikoval kopcovitý terén Oderských vrchů.

Letecké neštěstí v úterý zaregistroval kapitán letounu Českých aerolinií, který ve své vysílačce zaslechl volání o pomoc, a nahlásil to vedoucímu letového provozu v Praze.

"Do pátrání byli nasazeni policisté z obvodních oddělení v Odrách a Fulneku a také hasiči,“ řekla v úterý tisková mluvčí novojičínské policie Miroslava Michálková - Šálková.

"Takové letadlo nesmí vletět do mlhy, když se to stane, pilot může ztratit přehled," řekl letecký inspektor Jan Ptáček.

"Takové letadlo nesmí vletět do mlhy, když se to stane, pilot může ztratit přehled," řekl letecký inspektor Jan Ptáček.

Policisté podle ní propátrali území o rozloze devět kilometrů čtverečních.

foto: Novinky/Ondřej Lazar Krynek

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám