Hlavní obsah

Jak Jirka Zonyga z X Factoru pokořil Scorpions

Novinky, Stanislav Dvořák

Nestává se příliš často, aby český zpěvák svou coververzí pokořil slavnou zahraniční skupinu a pokud se ten zpěvák navíc nejmenuje ani Bárta, ani Střihavka, rovná se to téměř zázraku. Řidič Jirka Zonyga si svůj triumf vychutnal v nedělním X Factoru, kde přezpíval baladu od Scorpions takovým způsobem, že by jejich frontman Klaus Meine mohl dodat leda závistivé "Scheisse".

Článek

Ondřeji Rumlovi se sice nepodařilo překonat originál jako Zonygovi, jenže Ruml si klade tak vysoké cíle, že se zcela vymyká pořadu typu X Factor. Soutěžícím většinou jde jen o to, aby hezky zazpívali převzatou popovou písničku a trochu se proslavili v televizi, nikoliv však Ondřeji Rumlovi.

On chce dělat umění a ohromit odborníky, ne děti školou povinné. Nedbá na varování Petra Jandy a vybírá si schválně ty nejtěžší zpěváky a skladby - tu Sinatra, tu Stevie Wonder - vynikající, ale může jazz a soul na Nově zvítězit? Jestli Ruml příště přijde s Billie Holiday nebo Rayem Charlesem, děti u obrazovek budou asi dost zírat.

Martina Pátrlová a Kamila Nývltová odvedly opět velmi hezké popové výkony, které nijak nevybočily z řady, a skupina All X si zábavně pohrála se Santanovou Marií (mělo to jen malou chybičku, chyběla Santanova kytara).

Zato Aničce Ungrové už doslova došel dech a byla odejita zcela spravedlivě. Její smůla tkvěla i v tom, že do soutěže šla moc brzy. Zatím zpívá jako školáček, neumí dýchat, v hloubkách jí selhává hlas, chvílemi nebyla vůbec slyšet a hlavně se pořád tváří, jako by nevěděla, o čem zpívá, což Ondřej Soukup omlouvá tím, že je roztomilý "mimoň". Diváky už ale mimoň zjevně nebavil.

Ze soutěže tak odešla poslední zpěvačka, která nepodávala zcela profesionální výkony, v dalších kolech už půjde opravdu do tuhého.

Reklama

Výběr článků

Načítám