Hlavní obsah

Škoda v Pekingu představí i novou fabii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na nejvýznamnějším čínském autosalonu letošního roku, jenž začíná v neděli v Pekingu, vystaví Škoda Auto celkem deset exponátů ze tří modelových řad. Největší důraz bude klást na novou fabii, která bude letos na čínském trhu novinkou.

Článek

Modelová řada Fabia, která bude hlavním magnetem expozice, se představí v obou karosářských variantách. Vedle hatchbacku bude možné zhlédnout také ekologickou variantu Fabia GreenLine, jejíž kombinované emise oxidu uhličitého jsou stlačeny na 109 gramů na kilometr.

Fabie začne automobilka dodávat čínským zákazníkům ještě letos a následně představí každý další rok jeden nový model. "Cílem je nabízet celou paletu vozů Škoda, od fabií až po reprezentativní superby," řekl Krauskopf.

Čínským zákazníkům je dobře známý model Octavia, který se na tamním trhu prodává pod označením Octavia Mingrui. Od jejího uvedení na čínský trh si ji pořídilo 43 000 zákazníků, přičemž jen letos se jich prodalo 16 212 kusů. Škodovka bude v Pekingu také prezentovat sportovněji laděný verzi RS a model Octavia Scout.

V uplynulém roce Škoda Auto rekordně navýšila prodeje a expandovala na nové trhy. V závěru roku vstoupila v pořadí na 100. světový trh, kterým je Austrálie. Po celém světě prodala loni automobilka 630 032 aut, což bylo o 14,5 procenta více než v roce 2006.

V Číně bude letos Škodovka vidět i během olympiády v Pekingu, na kterou firma poskytla 600 vozů značky Octavia. Všechny budou vyrobeny v tamním závodě automobilky.

Reklama

Výběr článků

Načítám