Hlavní obsah

Putin se podle bulváru tajně rozvedl a chystá svatbu

MOSKVA

V Rusku v úterý vyvolala rozruch zpráva bulvárního listu Moskovskij Korrespondent (MK), podle níž se 55letý šéf Kremlu Putin tajně rozvedl se svou manželkou Ljudmilou, s níž byl ženatý pětadvacet let, a chystá v červnu svatbu s bývalou gymnastkou, 31letou Alinou Kabajevovou.

Foto: Profimedia.cz

Odcházející ruský prezident podle ruského deníku plánuje svatbu s bývalou gymnastkou Alinou Kabajevovou.

Článek

Kabajevova je olympijskou vítězkou z Atén, a nyní má post poslankyně Dumy za prokremelskou stranu Jednotné Rusko. Právě té bude odstupující prezident brzy předsedat.

Tisková služba Kremlu zprávu MG odmítla jakkoliv komentovat. 

První dohady o údajných rodinných problémech začaly podle MK v Rusku prosakovat v souvislosti s nedávným summitem, na nějž Putin pozval amerického prezidenta Bushe do rezidence v Soči. Zatímco Bushe doprovázela jeho manželka Laura, Ljudmila Putinová, bývalá letuška, se v Soči ani neobjevila.

„Vladimir Putin je rozvedený už dva měsíce,“ píše MK. Příslušné razítko do dokladů mu dal jeden z matričních úřadů v Petrohradu, řekl MK údajný blízký přítel šéfa společnosti Art Management Centrum Karnaval-Style (AMCKS).

Vladimir Putin s manželkou Ljudmilou na snímku z konce loňského roku.foto: Profimedia

Utajení Putinova rozvodu, k němuž prý došlo už v únoru, MK vysvětluje tím, že bývalý elitní agent tajné sovětské služby KGB dokáže držet své soukromí dokonale pod pokličkou. V Rusku se tak prý ani moc neví, že jedna z dcer odstupujícího šéfa Kremlu se už vdala a žije v německém Mnichově.

Šéf firmy, která měla rozvod posvětit, o ničem neví

MK se ve svém senzačním tvrzení odvolává neurčitě na „kruhy blízké petrohradskému establishmentu“ s tím, že podle něj už moskevské firmy, které organizují společenské VIP akce, soupeří v tajném tendru o právo svatbu odstupující hlavy státu zorganizovat.

Svatba se má konat 15. června, a bezpochyby se podle listu odehraje v Petrohradě v Konstantinovském paláci. Seznam pozvaných ani jídelníček není ale dosud znám.

Služba ve zmíněném paláci na dotaz o chystané velké společenské události ale odmítla cokoli potvrdit či vyvrátit, a odkázala novináře na prezidentskou kancelář.

Generální ředitel firmy AMCKS Sergej Tylkin ale v interview petrohradskému deníku Metro řekl, že mu to všechno připadá jen jako „něčí špatný vtip“, uvedl server JUGA.ru. „O svatbě odstupujícího prezidenta není nikde kromě článku v MK ani sluchu. My jsme přitom jednou z největších moskevských společností, která pořádá svatby, a zpráva o Putinovi nás velice překvapila. Není nám nic známo ani o jeho rozvodu.“

Reklama

Související témata:

Související články

Putin povede nejsilnější stranu v Rusku

Dosluhující ruský prezident Vladimir Putin povede největší ruskou politickou stranu Jednotné Rusko. V úterý přijal nabídku postavit se do jejího čela....

Výběr článků

Načítám