Hlavní obsah

Při nehodě na D1 zemřel v noci jedenáctiletý chlapec

Novinky, toh
ZRUČ NAD SÁZAVOU
Aktualizováno

Při hromadné dopravní nehodě na dálnici D1 zemřel jedenáctiletý chlapec. V půl jedenácté v noci se na nejstarší dálnici v ČR srazil kamión a čtyři osobní auta poblíž Zruče nad Sázavou ve směru na Prahu. Potvrdila to mluvčí středočeské záchranné služby Tereza Janečková.

Článek

„Ve 22:40 jsme byli voláni k dopravní nehodě kamiónu se čtyřmi osobními auty na 54. kilometru dálnice D1. Podle informací, které původně obdrželo zdravotnické operační středisko, zde mělo být až osm zraněných,“ komentovala Janečková.

Na místě zasahovaly čtyři sanitky. Podle informací lékaře z místa zásahu byla těžce zraněná žena s úrazem kyčle, dolní končetiny a ramene letecky transportována do Vinohradské nemocnice v Praze. „Další čtyři lehce až středně zranění byli rozvezeni do blízkých nemocnic v Benešově a Kutné Hoře,“ uzavřela Janečková.

Podle neoficiálních informací převáželo nákladní auto plyn, uvedla ČTK.

Černý víkend nekončí

I tento víkend ze zapíše do černých statistik. Od sobotních ranních hodin zemřelo na českých silnicích celkem šest lidí, z toho dvě tragické nehody se udály na tuzemských dálnicích. V sobotu v podvečer bourala dvě auta na D5 kousek od Prahy. Po příjezdu záchranné služby srazil se další řidič přímo se záchranáři.

Na místě zůstal jeden mrtvý a celkem sedm raněných, včetně lékaře, sestřičky a řidiče sanitky.

Reklama

Související témata:

Související články

Landa musí zůstat v nemocnici několik dní

Zpěvák a automobilový závodník Daniel Landa se ve strakonické nemocnici vzpamatovává z páteční nehody, ke níž došlo za obcí Jinín během závodu Mogul Šumava...

Výběr článků

Načítám