Hlavní obsah

Vyberte výrobek, který je naprosto k ničemu

Novinky, Tomáš Holý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Krabička na banán, držák na igelitky či laškovné prezervativy patří mezi věci, které čtenáři Novinek nominovali jako naprosto k ničemu. V pátek začíná hlasování o výrobek, který je sice funkční, ale jeho využití je takřka nulové.

Článek

Ve výběru je více než dvacet výrobku, za které čtenáři Novinek vyhodili doslova peníze z okna.

Krabička na banán

Zahnutý červený futrál, který by měl chránit banán před deformací. Vskutku zajímavá myšlenka, ale masová výroba a prodej asi nehrozí. Jak čtenář Novinek poznamenal, krabičku daroval dalšímu člověku z recese. Zřejmě k ničemu jinému se ani nehodí.

Držák na igelitky

Opět originální kousek, který může maximálně ozdobit zeď na chodbě. Zhruba za 150 korun byl kdysi k zakoupení kus plastu s háčkem. Sloužit měl jako věšák na několik igelitek.

V-kráječ

V současnosti již legendární výrobek z propagace ještě legendárnějšího Horsta Fuchse. Reklama slibuje zpestření nedělního stolování. Leckterá hospodyňka zajásala nad myšlenkou ornamentálně vypadajících rajčat a okurek. Po půlhodině asi každý zjistí, že není třeba mít zeleninový salát jak z učebnice o kubismu.

Odstřihovač vajec

Název už napovídá, že půjde o velice užitečnou věc, pod kterou si asi málokdo představí něco konkrétního. Těžko říci, zda je něco takového patentováno, ale v praxi se prý jedná o kleštičky z nerezu připomínající nůžky. Podle čtenářky z Hostivic má zařízení „odstřihnout“ vršek vejce naměkko, které lze následně sníst.

Vakuování potravin a oblečení

Revoluční zařízení z devadesátých let. Reklamy to omílaly pořád dokola. Jídlo nebo oblečení v boxech či pytlích, z kterých se má následně odsát vzduch. Výsledkem je vakuum, které má šetřit prostor ve skříních a prodloužit trvanlivost potravin. Zřejmě se inspirovaly sci-fi filmy, ale pravda je, že ani ve Star Treku takové zařízení neměli. Nápad sice jedinečný, užitnost opět nulová. „Průměrný“ člověk otevře a prohlídne lednici asi stokrát denně. Takže nikoho nebaví pořád dokola odsávat vycucávat vzduch z nádob.

Laškovné prezervativy

Kondomy ve tvarech zajíčků a šašků se už smály na každého, kdo trávil víc času v drogerii či malých samoobsluhách. Má s nimi být legrace a zároveň by měly zastřešit bezpečný sex. O zabránění nechtěného otěhotnění nelze pochybovat, ale podle čtenářů Novinek s nimi není ani ta sranda.

Vysavač Rainbow

Zase jedinečný a navíc multifunkční přístroj a také náležitě drahý. Krom klasického vysávání koberců s ním lze mýt i okna. Ne že by nefungoval, ale mimo čištění koberců s ním trvá všechno asi desetkrát déle než s klasickým hadrem či prachovkou. Takže nakonec pořád slouží jen jako obyčejný vysavač.

Anketa je složena z nominací čtenářů Novinek. Vyřazeny byly příspěvky, kde se lidé nechali prodejci napálit a výrobek třeba vůbec nefungoval. Cílem ankety je najít produkt, který pracuje jak má, ale dělá věci, které jsou zbytečné a prodejcům se podařilo nakupujkící přesvědčit, že se bez něj neobejdou.

Anketa

Vberte výrobek, který je naprosto k ničemu
Krabička na banán
23,9 %
Držák na igelitky
19,5 %
V-kráječ
4,9 %
Odstřihovač vajec
7,1 %
Vakuování potravin a oblečení
1,2 %
Laškovné prezervativy
2,2 %
Vysavač Rainbow
8,1 %
Zařízení proti spánku při řízení auta
2,3 %
Přípravek na zesvětlení kůže
2,1 %
Rotoped
1,2 %
Jogurtovač
1 %
Elektrický nůž
1 %
Kráječ na cibuli
0,7 %
Ozdobné drbátko na záda
0,9 %
Ohýbací tužka
1,9 %
Odšťavňovač
0,6 %
Copánkovač
1 %
Hodinky s vodotryskem
7,9 %
Parní čistič
1,2 %
kartáč na horizontální žaluzie
0,9 %
ortopedický dudlík
2 %
zmrzlinový strojek
0,5 %
rušička na krtky
2,3 %
obličejové solárium
1,1 %
miniaturní šicí strojek
4,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 41162 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám