Hlavní obsah

Taková normální rodinka nová a jiná

Stejný a vlastně legendární název, stejná předloha, stejní a přece jiní hrdinové a především úplně nový film. To je komedie Taková normální rodinka, která příští týden vstupuje do českých kin.

Článek

Autorem a režisérem je Patrik Hartl. Přestože příběh i jednotlivé postavy rodiny Hanákových zcela přetvořil, k původní literární předloze Fan Vavřincové se přece hlásí. Sám jej poprvé viděl jako prvňáček.

Filmová svatba Jiřího Mádla a Moniky Zoubkové foto: Novinky/Archív

Co řekl Jiří Mádl o filmu„Pamatoval jsem si hlavně to hřejivé teplo a pospolitost té rodiny - to jsem chtěl zachovat i ve svém filmu,“ říká Patrik Hartl a dodává: „Hanákovi poskytují šarmantní návod na harmonické soužití, který je totiž osvobozujícím příkladem toho, jak lze být v kterékoliv době a za jakýchkoliv podmínek šťastný.“

Ve filmu se objeví herci Jiří Mádl, Jaromír Dulava, Lilian Malkina, Vanda Hybnerová, Luboš Kostelný, Monika Zoubková, Ivana Chýlková, Marián Labuda či Eva Holubová.

Zleva: Vanda Hybnerová, Lilian Malkina, Eva Holubováfoto: Novinky/Archív

Spisovatelka Fan Vavřincová a její rodina se podle producenta Tomáše Hoffmana stali také prvními diváky nového filmu. Po projekci prý autorka režisérovi řekla, že se mu podařilo dojít ke stejnému cíli úplně jinou cestou.

„Film Taková normální rodinka je jiný než původní předloha a seriál, protože už to není moje práce. Ale film nutně jiný být musí, protože mezi ním a seriálem stojí čtyřicet let,“ říká Fan Vavřincová.

Ivana Chýlková foto: Novinky/Archív

„Režisér Patrik Hartl se na Takovou normální rodinku dívá z jiného úhlu pohledu než já, využívá jiných prostředků, jiného druhu humoru a vytváří atmosféru rodinného pohody z tohoto svého úhlu, který je samozřejmě bližší současnosti. Ten film je dobře udělaný, je plný humoru, jen je prostě jiný, ale to neznamená, že by to bylo špatně,“ dodává spisovatelka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám