Hlavní obsah

Taková normální rodinka Evy Holubové a Jaromíra Dulavy

Již za několik dní se v kinech objeví komedie Taková normální rodinka, autorský debut režiséra Patrika Hartla. Mnozí z pamětníků si jistě připomenou původní postavy legendárního televizního seriálu Fan Vavřincové, nový film však představuje hrdiny zcela jiné. Scenárista vyšel z původní předlohy pouze volně, a tak všichni představitelé členů rodiny Hanákových hledali i svou vlastní cestu, jak své postavy vytvořit.

Článek

Rodinu Hanákových tmelí především paní Hanáková v podání Evy Holubové: „Dýchala by za svou rodinu, troufám si říct, že i dala život, je jí opravdu oddaná, miluje ji, ale její láska má přesah, protože miluje život, tuhle planetu, přírodu....Je plná pozitivní energie, poměrně temperamentní, odhodlaná se o své štěstí, o své místo na slunci rvát,“ charakterizuje postavu maminky jedna z nejobsazovanějších domácích hereček.

Tatínek Hanák pracuje na nádraží a jeho vášní jsou zvířata všeho druhu všech druhů a velikostí, ale má nebezpečnou slabost i pro paní pošťačku Hrdličkovou.

„Tatínek je trochu mimozemšťan, zvládá mikrosvět ve svých kotcích a teráriích, kterému dobře rozumí, hůře už ovšem chápe a zvládá svět reálný. V obou svých světech žije rád a má v podstatě v každém z nich pouze jeden problém. Ve zvířecím ten problém nastává, když se jedinci nechtějí pářit a v tom lidském problém nastane, když se jedinci pářit chtějí. Každý problém má však své řešení, což ví i on, tak jen potřebuje trošku času,“ popisuje pana Hanáka herec Jaromír Dulava.

Smečka čtyř generací

„Tolerance a vstřícnost k druhým, vůle žít spolu a nikoliv vedle sebe, ale hlavně mají něco, co se těžko popisuje, mají se rádi,“ charakterizuje rodinné společenství Eva Holubová a dodává: „Oni žijí v PRAVDĚ A LÁSCE a nepřijde jim to nijak posměšný a opovrženíhodný. Vyměnili kariéry a tučná konta za mezilidské vztahy. Bylo mi u nich dobře, byla jsem jim ráda maminkou,“ říká Eva Holubová. „Myslím, že s původní předlohou máme společné to, že jsme „smečkou“ lidí čtyř generací, kteří žijí pod jednou střechou a nebojí se toho. Žijí tam dobrovolně a rádi,“ dodává Eva Holubová.

Pro Holubovou to nebyla první spolupráce s režisérem. „V divadle jsem pracoval s Ivanou Chýlkovou a Evou Holubovou a myslím, že si rozumíme, jak v přístupu k práci, ale souzníme i lidsky,“ říká Patrik Hartl. „Ostatní jsem si pečlivě vybíral podle toho, jak je znám z divadla nebo filmu a snažil jsem hledat i zajímavé kombinace typů,“ dodává.

„Moje spojení s Patrikem mi vůbec nepřišlo odlišné od divadla,“ popisuje spolupráci s režisérem Eva Holubová. „Dělám s ním ráda, protože ví, co chce a zároveň mi dá možnost, abych se i já k tomu vyjádřila. Patrik má neuvěřitelnou trpělivost mi neustále vysvětlovat, o co nám společně jde. Patrik je původem filmař a jenom díky tomu, že netočil, tak se nejprve zabýval divadlem.“

Reklama

Výběr článků

Načítám