Hlavní obsah

Piráti u Somálska přepadli luxusní loď s třemi desítkami lidí

– PAŘÍŽ

Piráti přepadli v pátek v Adenském zálivu velkou francouzskou luxusní plachetnici a zajali všech asi 34 lidí na palubě. Informovala o tom francouzská armáda. Při incidentu prý nepadl žádný výstřel. Případné požadavky únosců zdroje zatím neupřesnily.

Foto: Profimedia.cz

Piráti jen loni v oblasti přepadli nejméně 25 lodí.

Článek

Trojstěžník Ponant byl podle dostupných informací napaden dvěma pirátskými plavidly, když plul brzy odpoledne mezi Somálskem a Jemenem. Na palubě plachetnice nebyli kromě posádky žádní cestující, upřesnil člen generálního štábu francouzského válečného loďstva Christophe Prazuck.

Paříž uvedla do pohotovosti operační týmy. Podle Prazucka v oblasti přepadení stále působí francouzské námořní a letecké síly, které loni a začátkem letošního roku zajišťovaly bezpečnost lodí s mezinárodní potravinovou pomocí pro somálské obyvatele.

Somálské pobřeží je známé jako jedna z hlavních oblastí na světě, kde působí piráti. V jejich rukou skončilo jen v loňském roce nejméně 25 lodí.

Reklama

Související články

Ve světě přibývá útoků pirátů

Možná se někdo bude divit, ale pirátství není jen historickým pojmem. Piráti existují i dnes a jsou stále více nebezpeční. Za prvních devět měsíců letošního...

Výběr článků

Načítám