Hlavní obsah

Protidrogoví policisté pozatýkali členy mezinárodního gangu

Právo, jt
PRAHA

Policisté z národní protidrogové centrály v uplynulých dnech pozatýkali gang vyvážející do Velké Británie pervitin. Drogu do Anglie vozil jako kurýr zaměstnanec letecké společnosti. Odhalená varna pervitinu byla podle šéfa protidrogové centrály Jiřího Komorouse jednou z největších a nejlépe vybavených odhalených laboratoří za poslední dobu.

Článek

Šéfem gangu byl podle něj Angličan, Češi pro něj u nás vyráběli zhruba půl kila pervitinu týdně. Odhalená varna byla přitom částečně automatizována a velmi dobře vybavena.

„Postup gangu byl vysoce profesionální,“ řekl k operaci Lotos (k názvům policejních akcí více zde) na tiskové konferenci Komorous. Detektivové podle něj zadrželi u gangu 7000 dávek pervitinu v ceně zhruba půl miliónu korun. Všem obviněným hrozí až 15 let vězení.

V současné době jsou ve vazbě. K výrobě drogy používal gang volně dostupný lék Nurofen. „Šlo o nejkvalitnější pervitin, který se nám kdy podařilo zajistit. Jeho čistota byla kolem 80 procent,“ poznamenal k tomu Komorous.

V úterý také detektivové podle něj zatkli na našem území dva Albánce, kteří v Česku obchodovali s heroinem. Při zadržení u sebe měli kilo a půl této drogy, z čehož by se dalo vyrobit 30 000 dávek za 1,5 miliónu korun. Policie u dvojice našla i 40 tisíc euro v hotovosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám