Hlavní obsah

Líčení s velitelem strážníků za focení nahé a svázané ženy odročeno

Právo, Barbora Silná
LIBEREC

Pozdě přepsané záznamy z předcházejícího hlavního líčení, které dostal samosoudce libereckého okresního soudu Pavel Pachner se zpožděním, podle něho byly důvodem odročení hlavního líčení s bývalým šéfem grabštejnského veterinární základny a nyní ředitelem Městské policie v Jablonci nad Nisou Pavlem Onodi.

Článek

Ten čelí obžalobě z vydírání, jehož se měl dopustit v roce 2004 při focení mladé ženy. Jak již dříve uvedl mluvčí libereckého okresního státního zastupitelství Pavel Hořín, situace se při focení zvrhla a namísto focení aktů byla žena proti své vůli spoutána, obnažována a následně focena způsobem, s nímž nesouhlasila.

Pondělní líčení bude pokračovat 30. dubna. Do té doby si chce soud předvolat svědka a profesionálního vojáka Karla Vydru. V jeho bytě se focení odehrálo, a který půjčoval Onodimu byt. „Zároveň musí soud zajistit z Tipservisu inzerát, který byl podán na erotické služby a zjistit, kdo inzerát podal, zda to byla poškozená. U těchto druhů inzerátů se musí evidovat údaje zadavatele inzerátu,“ zmínil soudce Pachner.

Hlavní líčení v duchi pantomimy

Sám Onodi sice v pondělí k soudu přišel, ale jeho obhájce Alexandr Šoljak požádal o to, aby další líčení probíhalo v jeho nepřítomnosti. Soud mu vyhověl a vzápětí Onodi beze slova odešel od soudu. Zbytek asi čtyřicetiminutového hlavního líčení se nesl v duchu pantomimy.

Soudce totiž na monitorech zabudovaných ve stolech žalobce a obhájce pustil na CD záznam, jenž obsahoval patrně fotografie mladé ženy. Obsah snímků se dal pouze tušit z několika málo pronesených vět a grimas.

„Chtěl bych zvětšit některé obrázky tady nahoře,“ konstatoval žalobce. Obhájce Šoljak na to kontroval: „To není potřeba.“ „Aby bylo vidět svázání,“ nedal se státní zástupce. „To jsou korálky,“ naznačoval obhájce. Výrazy ve tvářích aktérů se měnily podle toho, jaké záběry byly patrně k vidění. Zatímco tvář žalobce dávala tušit spokojenost s důkazy, obhájce v jednu chvíli vykřikl: „Ty jo...“

Kromě toho soud předložil starou láhev od piva Bernard se speciálním úzávěrem, která podle slov soudce ležela v bytě, kde se vše odehrálo. „Láhev už podle čuchu evidentně neobsahuje to, co by měla,“ podotkl pouze samosoudce. Její obsah ale neupřesnil. Soud má k dispozici ještě videozáznam, který ale v soudní síni vzhledem k nedostatečnému vybavení, nepřehrál.

Reklama

Výběr článků

Načítám