Hlavní obsah

Vůz, v němž otec odvezl šestiletou Terezu, se našel v Německu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Německá policie našla v Norimberku auto, v němž o víkendu odvezl Novozélanďan Rodney Wiliam Cowie z Česka svoji šestiletou dceru Charlie Terezu Vichnarovou ze Žákavy na Plzeňsku, řekla ve čtvrtek policejní mluvčí Pavla Soukupová. Cowie je nyní s dívkou v Austrálii.

Článek

Policie žádala veřejnost o pomoc při pátrání a dostala informace o možném výskytu auta. "Požádali jsme proto o prověření informací německou policii a ta nás dnes informovala, že vůz byl nalezen na parkovišti u vlakového nádraží v Norimberku," řekla Soukupová. Další informace nechce policie kvůli průběhu vyšetřování zveřejňovat.

Cizinec si v sobotu vyzvedl dítě od její matky v Žákavě na jižním Plzeňsku, ve smluvenou dobu ji ale navečer nevrátil. Červený Ford escort combi si půjčil od bývalého švagra, odjel v něm s dcerou a už ho nevrátil.

Otec je podezřelý z únosu

Podle policie dívka přicestovala se svým osmatřicetiletým otcem do Sydney v pondělí. Policisté požádali Interpol, aby místo pobytu muže a dítěte zjistil. Kde se nyní zdržují, nechce policie z taktických důvodů kvůli vyšetřování uvádět, nechce ani specifikovat, zda zná nebo nezná místo jejich pobytu. Celý případ policie vyšetřuje jako podezření z únosu.

Podle českého ministerstva spravedlnosti australský soud už dříve svěřil dítě do péče matky. S návratem děvčete by měl nyní matce pomoci Úřad pro mezinárodněprávní ochranu dětí v Brně, který by měl zpracovat návrh na její navrácení. Pak bude komunikovat s příslušnými australskými nebo novozélandskými orgány, které by měly pomoci vyhledat současný pobyt dítěte a zařídit jeho navrácení do péče matky.

Reklama

Související témata:

Související články

Šestiletou Terezu odvezl otec do Austrálie

Šestiletá Charlie Tereza Vichnarová ze Žakavé na Plzeňsku je od pondělí v Austrálii, kam ji odvezl její otec, Novozélanďan Rodney Wiliam Cowie. Informovala...

Výběr článků

Načítám