Hlavní obsah

Po střetu sanitky s autem zemřel chodec a čekající pacientka

Právo, Novinky, ČTK, kij, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OPAVA
Aktualizováno

V neděli dopoledne se na silnici mezi Opavou a Hlučínem srazila sanitka rychlé záchranné služby s osobním automobilem Renault Laguna. Po nárazu byly oba vozy odhozeny mimo vozovku, přičemž sanitka zasáhla chodce, který zrovna v tu chvíli šel po chodníku.

Článek

Pětasedmdesátiletý muž po nárazu sanitky na místě svým zraněním podlehl. Na záchranku čekala sedmdesátiletá žena z Velkých Hoštic, která ale ještě před příjezdem náhradní sanitky zemřela, řekl mluvčí opavské policie René Černohorský.

Žena zemřela při čekání na další sanitku, která přijela až za 12 minut.

V sanitce dva zranění

V kabině sanitky byl ošetřovatel zaklíněn a přivolaní hasiči jej museli přibližně 45 minut vyprošťovat. Utrpěl středně těžké poranění hrudníku, břicha a dolních končetin, byl však při vědomí. Po ošetření jej posádka další sanitky transportovala na chirurgickou ambulanci Slezské nemocnice v Opavě. Záchranář je mimo ohrožení života a byl hospitalizován na traumatologickém oddělení.

:. Tragická nehoda sanitky mezi Hlučínem a Opavou (Foto: Pro Novinky Martin Slivka)

Řidič havarované sanitky utrpěl lehké poranění ruky, byl ambulantně ošetřen v nemocnici a propuštěn do domácího ošetřování.

Řidič sanitního vozu i zraněný záchranář jsou v současné době v péči psychologa záchranné služby.

Za nehodu může nepozornost

Příčinou nehody může být podle policie nepozornost řidiče osobního auta. Sanitka totiž měla zapnuté výstražné majáky a dálková světla. „Posádka byla na cestě k 70leté pacientce, u níž došlo k selhání základních životních funkcí,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Podle mluvčího opavské policie Reného Černohorského se sanitka nejspíše snažila osobní vůz předjet, obě auta totiž jela stejným směrem. „S největší pravděpodobností chtěl řidič osobního auta na poslední chvíli odbočit doleva a jak vjel sanitce do cesty, tak došlo ke střetu, čímž obě vozidla najela na chodník,“ vylíčil Černohorský.

Podle něho hrozí řidiči renaultu obvinění. Sanitka skončila po nárazu ve sloupu elektrického vedení, Renault Laguna v zahradě rodinného domku.

„Dechovou zkouškou byl alkohol v krvi u obou řidičů vyloučen. Příčiny nehody teď na místě vyšetřujeme,“ řekl Černohorský Hitradiu Orion.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám