Hlavní obsah

Byl to pohodář, říkají o mrtvém vojákovi v jeho rodišti

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MALÁ LOSENICE

Pětatřicetiletý Milan Štěrba, který v pondělí zemřel při útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu, pocházel z Malé Losenice na Žďársku. Dodnes si na něho v této obci se zhruba 300 obyvateli na pomezí Žďárska a Havlíčkobrodska pamatují.

Článek

„Je to smutná zpráva. Měl jsem za to, že už od vojska odešel,“ řekl asi 30letý místní obyvatel, který trval na anonymitě.

Podle něj byl Milan prostředním ze tří sourozenců, má ještě dvě sestry, ale ty stejně jako on už založily rodiny a z obce se odstěhovaly. K rodičům se ale pravidelně vracel. „On sem jezdíval taky dost, a byl to normální pohodář. Když se tu ukázal a měl chvíli, zašel s chlapama hrát fotbal nebo hokej. Ale teď už jsem ho dlouho neviděl. Na zahraniční mise začal jezdit nějak hned po revoluci. Myslím, že byl v Kosovu, a domníval jsem se, že pak odešel k policii,“ uvedl muž.

Podle dalšího zdroje byl Afghánistán již třetí vojákovou zahraniční misí.

Na Milana Štěrbu si dobře vzpomíná Miloslav Černý, starosta Velké Losenice, kam jako chlapec ze sousední vsi chodil do školy. „Znám i jeho rodiče. Slušná rodina. Je to hrozné. Milan byl sportovně založený, měl atletickou postavu a chováním úplně normální kluk, jako každý jiný,“ řekl Právu starosta.

Štěrbu si vybavil i ředitel školy Miroslav Hromádka. „Hodný, skromný, pracovitý,“ přispěl stručnou charakteristikou.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám