Hlavní obsah

Alfa Romeo Mi.To: levná krasavice

Novinky,

Alfa Romeo odhalila svůj nový nejmenší model. Vlastně neodhalila. Fotky nového vozu se objevily na internetu bez souhlasu vedení. Ale ať je to jak chce, Alfa-Romeo Mi.To vypadá dobře.

Článek

Je pravda, že název Mi.To není zas až tak skvělý, zvlášť ne pro náš region, ale v Itálii se jim jistě bude líbit. Vždyť se jedná o zkratku dvou měst pro Alfu Romeo tak důležitých - Milána a Turína.

Nová Alfa Romeo Mi.To se objeví na světových trzích v červnu. Se svojí délkou jen lehce přesahující čtyři metry je nejmenším modelem v celé novodobé historii. Ale novým majitelům to jistě vadit nebude. Naopak. Za 8C Competizzione, které se autíčko snaží lehce napodobit, by se asi nedoplatili. Tohle bude jistě o mnoho levnější, i když konkrétní částku samozřejmě ještě nevíme. Ale jak už to u značky bývá, nejlevnější na trhu nebude. Vždyť vůz bude mít standardně montovaná brzdová světla z LED diod, stabilizační dynamický systém VDC a velmi moderní motory.

:. Alfa Romeo Mi.To

Ty budou pravděpodobně všechny přeplňované. Základní turbodiesel nabídne 66 kW, nejvýkonnější verze zážehového motoru (1.4 Turbo) pak 114 kW. Ovšem spekuluje se i o verzi GTA. Zde by mela pracovat přeplňovaná osmnáctistovka s výkonem 169 kW, což by byla na tak malý vůz neskutečná síla.

Anketa

Ohodnoťte známkou Alfu Romeo Mi.To
1
70 %
2
11,4 %
3
6,6 %
4
2,8 %
5
9,2 %
Celkem hlasovalo 3673 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám