Hlavní obsah

Finský ministr se omluvil za zprávy striptérce

– HELSINKI
Novinky, rei, Helsingin Sanomat

Finský ministr zahraničních věcí Ilkka Kanerva se omluvil za textové zprávy, které zasílal striptérce. Finský bulvární listu Hymy napsal, že Kanerva poslal ze služební Nokie na 200 zpráv. Premiér Matti Vanhanen se za ministra postavil a Kanerva vládní křeslo neztratí.

Foto: Yves Herman, Reuters

Ilkka Kanerva

Článek

V jedné zprávě se Kanerva tázal Johanny Tukiainenové, jaké spodní prádlo má zrovna na sobě a v jiné, kterou naťukal během mítinku, navrhoval sex spolu s Johanninou sestrou Julií, která působí v pornografickém průmyslu.

„Vím, že to všechny konsternovalo. Veřejně se omlouvám své straně a všem Finům, kteří cítí, že má práce je důležitá,“ řekl. Ministr, jenž také čelí podezřením, že mohl ze své funkce dosazovat mladé ženy do pozic spojených se sportovními podniky, dodal, že nebude nic skrývat. „Jsem otevřený člověk. Dělám chyby, dodal.

Stejně jako sestry Tukiainenovy svou práci kvůli skandálu neopustí, nestane se tak ani v případě Kanervy, za něhož se postavil premiér. „Vláda funguje dobře a stejně tak ministr zahraničí svou práci zvládá dobře,“ řekl.

Kanervu přitom nedostaly SMS zprávy do potíží poprvé. V červnu 2005 se veřejně omlouval za zprávy, které po nocích zasílal některým hvězdám. Tehdy zastával funkci místopředsedy parlamentu.

Anketa

Měl by podle vás Kanerva rezignovat?
Ne, je jedno, co politik dělá ve volném čase, je-li to zákonné
62,2 %
Ano, má pamatovat, že také ovlivňuje mentalitu společnosti
37,8 %
Celkem hlasovalo 595 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám