Hlavní obsah

VIDEO: Demonstrace za Tibet rozháněla policie, v Indii zatkli 30 žen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KÁTHMÁNDÚ/LHASA

Devětačtyřicáté výročí neúspěšného pokusu o odtržení Tibetu od Číny, po kterém musel tibetský duchovní vůdce dalajláma odejít do exilu si připomínají tento týden lidé po celém světě. V řadě zemí se konaly demonstrace na podporu Tibetu, který Čína zabrala v roce 1951. Demonstraci tibetských žen v Dillí rozehnala policie, stejně jako protesty mnichů v tibetské Lhase.

Článek

Indická policie zakázala plánovaný šestiměsíční protestní pochod Tibeťanů do jejich země, demonstrantky před čínskou ambasádou v Dillí to však neodradilo. Policie musela tři desítky z nich zatknout.

Při demonstracích budhistických mnichů v Lhase zasahovaly podle svědků stovky policistů. Rádio Svobodná Asie uvedlo, že policie nasadila slzný plyn. Pondělní a úterní protesty mnichů byly nejrozsáhlejší za poslední roky.

Solidaritu s anektovaným Tibetem a nesouhlas s porušování lidských práv ze strany Číny vyjádřily zkraje týdne také další země světa včetně České republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám