Hlavní obsah

V Iráku zahynulo osm amerických vojáků

Novinky, CNN,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BAGDÁD
Aktualizováno

V Iráku zahynulo v pondělí osm amerických vojáků. Pět jich zemřelo při útoku sebevražedného atentátníka v Bagdádu, další tři zabila nálož nastražená u silnice v provincii Dijála. Počet amerických vojáků zabitých v Iráku tak vzrostl na 3983. Násilnosti si vybíraly daň na životech i v úterý, při explozi nedaleko Násírije zemřelo nejméně 16 lidí.

Foto: Mohammed Ameen , Reuters

Irácký voják střeží v Bagdádu místo, kde zabil sebevrah pět amerických vojáků.

Článek

V Bagdádu zahynulo pět vojáků na hlídce, když na ně zaútočil sebevražedný atentátník. Čtyři zemřeli na místě, pátý v nemocnici. Při útoku také byli tři lidé zraněni. Je mezi nimi irácký tlumočník vojáků.

Další tři američtí vojáci a irácký tlumočník zahynuli v provincii Dijála. Zabila je nálož nastražená u silnice. Právě v provincii Dijála podnikají v posledních týdnech američtí vojáci akce proti vzbouřencům a teroristům.

V Iráku podle stránek icasualties.org zahynuli už 3983 američtí vojáci. V březnu jich zemřelo deset, od začátku letošního roku 79. Počty jsou výrazně nižší než loni touto dobou, kdy každý měsíc padlo v zemi kolem stovky amerických vojáků.

Celkem zahynulo při pondělních útocích nejméně 13 osob. Lidé ovšem kvůli bombám umírali i v následující den. Explozi u silnice jižně od Násírije nepřežilo nejméně 16 lidí a dalších 22 se zranilo. Lidé cestovali autobusem z Basry.

Při útoku neznámých ozbrojenců na kontrolní stanoviště v severoiráckém Mosulu byli zase zabiti čtyři policisté a jeden civilista.

Reklama

Související témata:

Související články

Gatese přivítala v Iráku další vlna násilí

Nedělní neohlášená návštěva amerického ministra obrany Roberta Gatese v Iráku se neobešla bez vražedných útoků. Téměř současně s Gatesovým příjezdem explodoval...

USA odloží stažení vojáků z Iráku

Plánované snížení počtu amerických vojáků v Iráku bude odloženo, naznačil v pondělí ministr obrany Spojených států Robert Gates. Podle loňského plánu vrchního...

Výběr článků

Načítám