Hlavní obsah

X-BOX 360: Pořádně krutý Burnout Paradise

Novinky, jky

K novému Burnoutu jsme přistupovali lehce s despektem. Předchozí díly si v naší redakci úplně velkou oblibu nevypracovaly a z toho vyplýval i náš přístup k novému počinu. Nyní ovšem zavládlo v ovzduší redakce Novinek velmi příjemné překvapení. Burnout je hezký, hratelný, ale zejména (a to chybělo u předchozích verzí nejvíce) trvanlivý jako sušené velbloudí maso.

Článek

Není nad rychlá auta, která jsou zábavná, neokoukají se a může si je zahrát opravdu každý. Příznivci všemožných rallye by mě nejspíš za tuto větu proklínali, ale mnohdy chybí hra, kterou může člověk vyndat z šuplíku a zabavit jejím prostřednictvím velké množství lidí. Burnout Paradise má natolik user-friendly ovládání, že jsem mohl ovladač svěřit i totálním herním amatérům (přítelkyni), aniž by se auto potácelo od jednoho patníku k druhému.

Začátek hry je tak trošku složitý - dostanete jedno pořádně zničené auto, zajedete si ho opravit a pak už je vše na vás. Přiznejme si, že žádného super draka jste do začátku nedostali, ale mohlo to být i horší. Na vás nyní je, abyste vyhrávali všemožné pouliční závody a získávali tak řidičský průkaz stále vyšší úrovně. Postupně se také dostáváte k lepším a lepším vozidlům, kterými můžete brázdit celé město.

Město - od začátku přístupné do každičké pídě, vás asi trochu zaskočí svou velkou rozlohou, ale vzhledem k poměrně logickému sestavení ulic, si na něj rychle zvyknete. Přesto počítejte s tím, že alespoň zpočátku budete nakukovat do mapy města častěji, než by bylo zdrávo.

Skvělý soundtrack

Vedlejší úkoly jsou něco, čemu se v této hře nevyhnete, tedy alespoň pokud ji chcete dokončit na trochu slušné procento. Stovky zatarasených zkratek čekajících na to až je prorazíte či desítky billboardů nedočkavých na to, až je proskočíte. To vše si užijete vyjma obrovské porce nehod, které na silnicích zažijete. Zkrátka skoro jako na italských silnicích.

Co musíme obrovsky pochválit, to je stylový soundtrack, který mísí aktuální hity hudební scény s méně známými hity, které ale do prostředí hry skvěle zapadají. Grafiku oceníte zejména při zpomalených záběrech nehod, ve velké rychlosti budete rádi, když se vám podaří sledovat silnici.

Hodnocení: 9/10

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám