Hlavní obsah

Klaus podepíše slib perem za milión korun

– ČESKÉ BUDĚJOVICE
Právo, pok

Klaus podepíše svůj páteční prezidentský slib plnícím perem za milión korun, které mu darovala českobudějovická společnost Koh-i-noor Hardtmuth. Právo o tom informoval mediální zástupce firmy Martin Doležal.

Článek

„Luxusní pero se zlatým poplatinovaným hrotem z limitované edice má nevyčíslitelnou hodnotu, odborníci na aukce odhadují jeho možnou prodejní cenu na cirka jeden milión korun,“ uvedl Doležal. Koh-inoor tak podle něho navazuje na historickou tradici, kdy pery této značky psali jak představitelé tehdejšího královského dvora ve Vídni, tak i později prezidenti první Československé republiky.

„Prezidentské pero je vyrobeno z těch nejkvalitnějších materiálů, hrot je z 18-ti karátového zlata a je silně poplatinován,“ řekl Doležal. Limitovanou kolekci prezidentských per tvoří 10 kusů, které jsou označeny od 1 do 10. Náklady na vývoj a výrobu se pohybovaly okolo 5 miliónů korun. Kolekce je prý určena výhradně prezidentům České republiky.

„K vytvoření prezidentské kolekce plnicích per nás inspirovala událost, ke které došlo před pěti roky právě při podpisu prezidentského slibu, kdy připravené pero přestalo psát a pan prezident pohotově použil své vlastní plnicí pero,“ konstatoval generální ředitel společnosti Koh-i-noor Hardtmuth Vlastislav Bříza.

Reklama

Výběr článků

Načítám