Hlavní obsah

Opel Meriva podruhé

Novinky,

Také Opel se rozhodl, že zvýší zájem o svůj koncept Meriva tím, že ho bude poodhalovat postupně. Nyní vydala značka novou tiskovou zprávu, kde odhaluje detaily speciálního zavěšení dveří a k dispozici je nový nákres vozu.

Článek

Nová studie Opel Meriva Concept, kterou Opel představuje na autosalonu v Ženevě, přináší originální vzadu zavěšené boční zadní dveře systému FlexDoors. Zatímco přední dveře mají obvyklou konstrukci se závěsy vpředu, zadní dveře se otvírají protisměrně dozadu. Zajímavé je, že přední a zadní dveře se dají otevírat nezávisle na sobě. Vzadu zavěšené zadní dveře, které používají některé jiné značky, se totiž dají otvírat jen po otevření dveří předních.

Aby nebylo možné otevřít dveře za jízdy, když je to nebezpečné, systém umožňuje otevření dveří zevnitř či zvenčí pouze pokud je to není pro cestující riskantní. Studie Meriva Concept má automatickou elektronickou dětskou pojistku, která doplňuje obvyklý mechanickou západku.

Automobil má ale na rozdíl od jiných vozů s prostisměrně otevíranými dveřmi jednu zvláštnost. Tou je B-sloupek, který zůstal na svém místě. Omezuje tedy stále prostor pro nastupování, ale zase zvyšuje tuhost karoserie a drží skořepinu při bočním nárazu.

:. První kresba nového Opelu Meriva

I přesto je nastupování a vystupování pohodlnější, protože zadní dveře se otevírají v úhlu 90 stupňů, což vytváří mnohem větší vstupní otvor, než běžné dveře.

Vzadu zavěšené zadní dveře umožňují také lepší kontrolu dětí opouštějících vůz, protože jsou lépe na očích. „Bezpečnostní zóna“, která vznikne mezi oběma otevřenými dveřmi, brání dětem vkročit do jízdní dráhy, což běžné dveře nezaručují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám