Hlavní obsah

Snítilý poslanecký mandát nesloží

PRAHA

Poslanec Evžen Snítilý ve středu řekl Právu, že se nevzdá poslaneckého mandátu, nemá k tomu prý důvod. Ke složení mandátu jej vyzvala ČSSD poté, co byl vyloučen z poslaneckého klubu. Snítilý totiž v rozporu s postojem ČSSD hlasoval pro prezidenta Václava Klause. "Nesložím mandát, nemám proč," řekl.

Foto: Mílan Malíček, Právo

Poslanec Evžen Snítilý

Článek

ČSSD se domnívá, že Snítilý se k podpoře Klause rozhodl na základě korupce či nátlaku ze strany ODS. Poslanec to ale odmítl, podle něj bylo jeho rozhodnutí svobodné a nikdo na něj tlak nevyvíjel.

Poslanec ve středu také odmítl spekulace, podle kterých mohl být vydírán kvůli údajným nejasnostem kolem jeho domu v Náchodě.

"Ten dům je kompletně převeden darovací smlouvou na mého nezletilého syna," uvedl Snítilý a dodal: "Já doufám, že žijeme v demokratickém státě, kde si mohu se svým majetkem nakládat podle svého uvážení". Doplnil, že zhruba do července bude splácet hypotéku.

O lustračním osvědčení nechce mluvit

Snítilý neupřesnil, jestli už zažádal o lustrační osvědčení, které by vyvrátilo informace o jeho údajné spolupráci s komunistickou vojenskou kontrarozvědkou. Ohradil se proti tomu, aby někdo "šťoural" do jeho "osobních věcí".

"Já už nebudu odpovídat na nic. Snad jen jedno by vás mohlo zajímat, 3. března jsem pozván na členskou schůzi místní organizace (ČSSD v Náchodě), kde se mnou bude naloženo podle práva," poznamenal. Náchodská organizace sociální demokracie by jej při té příležitosti mohla vyloučit ze strany.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám