Hlavní obsah

Alfa Romeo 8C Competizione Spider

Novinky,

Alfa Romeo hodlá živit oheň zájmu o svůj nejlepší model posledních let co to jde. Aby také ne, vždyť 8C Competizione za to stojí. Proto také bude jednoho dne k dostání perfektní roadster.

Článek

Je jen několik designérů, kteří se dokáží pořádně popasovat s uříznutím střechy kupé a vytvořením elegantní siluety i na roadster. A naštěstí k nim patří i ti designéři, kteří se podíleli na vývoji nového modelu 8C Competizione Spider.

Bílá kráska, kterou Alfa Romeo prezentuje nyní na fotografiích a na začátku března bude k vidění i na stánku značky v Ženevě, vychází kompletně z kupé. V limitované sérii 500 kusů se tak objeví použitý systém Transaxle, tedy přesunutí převodovky k zadní nápravě, aby se rozložila hmotnost, pořádnou dávku točivého momentu pak bude vyrábět vidlicový osmiválec o objemu 4,7 l s výkonem 330 kW.

:. Alfa Romeo 8C Competizione Spider

Převodovka navíc bude robotizovaná mechanická a její konstrukční prvky můžeme vysledovat v Maserati nebo Ferrari. Má pět různých módů řazení, které uspokojí všechny řidiče, tedy jak ty, jejichž ruce si rády zahrají s pádly pod volantem, tak i ty, kteří se nechtějí s řazením obtěžovat.

Krásný pohled bude jistě i na brzdy o průměru 380 mm vpředu a 360 mm vzadu. Cena samozřejmě ještě nebyla zveřejněna.

Anketa

Líbí se vám Alfa Romeo 8C Competizione Spider?
Ano
86 %
Průměrně
6,6 %
Ne
7,4 %
Celkem hlasovalo 3381 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám