Hlavní obsah

Dianu zabili těhotnou, tvrdí al-Fayed

LONDÝN

Mohamed al-Fayed, otec přítele princezny Diany Dodiho, uvedl v pondělí při výslechu u soudu, že princezna byla těhotná. Podle něj mu to sdělila krátce před smrtí a byl jediným člověkem, který to věděl. Zopakoval, že Diana byla zavražděna a spiknutí zosnoval princ Philip.

Foto: Alessia Pierdomenico , Reuters

Mohamed al-Fayed přichází k soudu.

Článek

Mohammed al-Fayed sdělil porotě: „Diana mi řekla po telefonu, že byla těhotná. Jsem jediná osoba, které to řekla.“ Nedokázal však vysvětlit, proč se tento fakt neuvedl už dříve. Podle CNN pouze proto, že se ho na to nikdo neptal.

Al-Fayed také v pondělí zopakoval, že Diana a jeho syn Dodi byli  31. srpna 1997 „zavražděni“. Sdělil, že nechce nikoho obviňovat, ale že o prázdninách v červenci 1997 se mu princezna svěřila se svými obavami. „Řekla mi, že ví, že princ Philip a princ Charles se jí pokoušeli zbavit.“

Al-Fayed je přesvědčen, že vztah princezny s egyptským muslimem, jenž by se v případě svatby stal otčímem budoucího anglického krále, vedly k vražednému spiknutí, do něhož byla zapletena tajná služba MI 6 a princ Philip.

Před porotou al-Fayedovo vystoupení shrnul vyšetřovatel Scott Baker: „Je jeho přesvědčením, že bylo rozhodnuto zabít oba, Dianu i Dodiho. Do centra spiknutí postavil prince Philipa.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám