Hlavní obsah

Jiří Koskuba z ČSSD je po postřelení ve vážném stavu

Právo, Novinky, znk, pno, rav
PRAHA
Aktualizováno

Náměstek bývalé ministryně zdravotnictví Milady Emmerové Jiří Koskuba se v neděli pravděpodobně vážně postřelil. Leží v pražské nemocnici na Bulovce. Jeho stav je vážný. Novinkám to potvrdila Petra Effenbergerová z nemocnice Na Bulovce.

Článek

"Záchranná služba odvezla do nemocnice muže, který se pravděpodobně při špatné manipulaci se zbraní zranil," řekla mluvčí pražské policie Eva Brožová. Policisté vyšetřují, co se přesně stalo a zda při střelbě nebyl ještě někdo jiný.

"Byl přijat se střelným poraněním, podrobil se zákroku. Nyní leží na oddělení ARO a jeho stav je vážný," řekla Effenbergerová. Koskuba je nyní v umělém spánku.

Podle prvních informací policie se jednalo pravděpodobně o nešťastnou náhodu „Pan Koskuba byl postřelen ve svém bytě v Jordánské ulici v Praze 9 - Kyjích,“ řekl Právu policista obeznámený s případem.

Koskuba byl náměstkem ministryně Milady Emmerové, která byla z funkce odvolána v říjnu 2005. Premiér Jiří Paroubek si měl následně vybrat zda se ministrem stane dosavadní ministerský náměstek Koskuba, nebo tehdejší prezident české lékařské komory David Rath. Paroubek si nakonec vybral Ratha, a Koskuba následně z ministerstva odešel.

Koskuba působí jako primář druhého interního oddělení v nemocnici Na Bulovce. Je dlouholetým členem ČSSD.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám