Hlavní obsah

Bursík: Chování Zubové je neomluvitelné, poškodilo zelené

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Způsob, jakým poslankyně zelených Olga Zubová oznámila svou neúčast na páteční volbě prezidenta, je podle předsedy strany Martina Bursíka neomluvitelný lapsus. Novinářům řekl, že o nečekané absenci se dozvěděl až hodinu před začátkem společné schůze parlamentu na Pražském hradě formou textové zprávy.

Článek

Poté už s ním poslankyně nekomunikovala, telefon bral její manžel. Chování Zubové podle Bursíka poškodilo Stranu zelených a "krutě" zasáhlo do dosud jednotného postoje nejmenší vládní strany, která si na Hradě přeje Jana Švejnara.

"Základní lapsus, který je neomluvitelný, je ta forma a načasování toho oznámení," prohlásil Bursík. Poté, co mu ráno přišla přeposlaná esemeska, v níž se Zubová kvůli zdravotním potížím omlouvá z prezidentské volby, volal jí okamžitě zpět.

"Vzal to její manžel a po krátkém rozhovoru mi položil telefon, takže ona nekomunikuje," uvedl.

Zelení za Zubovou odpoledne poslali do jejího bydliště v Kutné Hoře ministryni Džamilu Stehlíkovou. „Chceme ukázat, že jsme jednotní,“ řekl Novinkám zdroj ze Strany zelených. V půl páté odpoledne Stehlíková řekla, že Zubová volit nepřijede. V jejím bydliště ji nenašla.

Její manžel Vladimír Zubov ČT řekl, že problémy jeho ženy jsou opravdu jen zdravotního rázu. "Kdyby se teď někomu stala havárka, tak oni snad budou spekulovat, že to udělal schválně," řekl Zubov.

Olga Zubová (SZ)

Zubová Novinkám ve čtvrtek řekla, že je po operaci a necítí se dobře, bude se ale snažit na Hrad v pátek dorazit. To potvrdil ČTK i její manžel Vladimír Zubov, který dodal, že fyzicky cestu na Hrad nezvládla a musela se vrátit domů.

Reklama

Výběr článků

Načítám