Hlavní obsah

Nehodu s osmi mrtvými zavinil řidič fabie, zjistila policie

LOUNY
Aktualizováno

Jednačtyřicetiletý řidič vozidla Škoda Fabia combi je podle policie s největší pravděpodobností viníkem tragické dopravní nehody, která se stala ve středu večer u Panenského Týnce na Lounsku. Informovala o tom ve čtvrtek policie.

Srážku kamiónu a mikrobusu nepřežilo osm lidíVideo: ČTK

 
Článek

Při srážce zemřelo v dodávce osm pracovníků zámečnické a vodoinstalační firmy Ziki z Postoloprt. Nehoda se stala na silnici z Prahy do Chomutova. Směrem od Prahy přijížděl kamión, který začala předjíždět Škoda Fabia. Osobní automobil se ale nestačil včas zařadit do správného pruhu.

Cestovali na noční směnu

"Při návratu do svého pruhu se v protisměru bočně střetl s protijedoucím mikrobusem. Ten se stal po střetu neovladatelný a čelně narazil do kamiónu,“ řekla mluvčí lounské policie Jaromíra Střelcová. V dodávce nikdo nepřežil, řidič škodovky byl lehce zraněn.

Osudná pravotočivá zatáčka u Panenského Týnce na rychlostní silnici R7.

Oběťmi nehody jsou muži ve věku od 23 do 64 let. "Z této tragédie se do smrti nevzpamatujeme. Chlapi jeli na noční směnu. Ta hrůza se nedá slovy popsat. Měli rodiny a malé děti, žena jednoho z nich je dokonce těhotná," řekl majitel firmy Ziki.

Řidič škodovky ani kamiónu nepožili podle policie před jízdou alkoholické nápoje. Odstraňování následků nehody si vyžádalo uzavření šestikilometrového úseku silničního tahu na Prahu na osm hodin, policie obnovila provoz dnes ve 03:00. Po dobu výluky odkláněla dopravu po okresních silnicích. Přesnou příčinu nehody vyšetřovatelé nadále zkoumají.

Čelní srážku s kamiónem nepřežilo ve středu večer osm lidí z dodávky.foto: ČTK/Libor Zavoral

Reklama

Výběr článků

Načítám