Hlavní obsah

Na Olomoucku se v mlze srazilo nejméně 30 aut 

– OLOMOUC • Aktualizováno

Ve středu před sedmou hodinou ráno se na rychlostní silnici R46 mezi Olomoucí a Prostějovem stala hromadná dopravní nehoda. V karambolu postupně uvízlo několik desítek aut. Podle policie havarovalo na místě nejméně 30 vozidel.

Foto: Bedřich Novotný, Právo

Nehoda zablokovala dálnici na dlouhé hodiny.

Článek

Nehody se staly v obou směrech. Směrem od Olomouce vede odklon dopravy přes Hněvotín. V opačném směru bylo možné havarovaná vozidla objet, nehoda ale dopravu v místě komplikuje.

V místě nehody byla mlha a špatná viditelnost.foto: Právo/Bedřich Novotný

Záchranáři převezli do nemocnice celkem tři zraněné. Lidé většinou utrpěli pohmožděniny, v jednom případě se jednalo o otřes mozku.

Některá auta byla vážně poškozena.foto: Právo/Bedřich Novotný

„Nehodu jsme měli nahlášenu před sedmou hodinou ráno. V té době bylo hlášeno šestnáct vozidel, dálnice je už dvě hodiny neprůjezdná směrem na Prostějov,“ řekl po půl osmé ráno Novinkám pracovník Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

Některá auta byla vážně poškozena.foto: Právo/Bedřich Novotný

První nehoda se stala pod kopcem Baba. Před srážkou se vytvořila mnohakilometrová kolona v obou směrech. "Na místo vyjeli policisté z dálničního oddělení v Kocourovci," řekla mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková. Po deváté hodině se kolony začaly zvolna rozjíždět.

Řada havarovaných aut skončila v příkopu u svodidel.foto: Právo/Bedřich Novotný

V celém Olomouckém kraji se tvoří mlhy, viditelnost je kolem padesáti metrů. Na mostech a podobných místech mohou silnice namrzat.

Policista fotografuje jedno z havarovaných vozidel.foto: Právo/Bedřich Novotný

Reklama

Výběr článků

Načítám