Hlavní obsah

Policisté obvinili Škrlovou z týrání Ondřeje

BRNO
Aktualizováno

Policie obvinila Barboru Škrlovou z týrání devítiletého Ondřeje z kauzy Kuřim. Právu to potvrdil její advokát Richard Novák. V rodině Ondřeje se vydávala za třináctiletou Annu. Škrlová je nyní ve vazbě.

Článek

"Je to pro mě nová skutečnost, dozvěděl jsem se to teprve v pondělí odpoledne. Nyní se musím seznámit s novými skutečnostmi ve spisu. Je to pro mě zvláštní, těžko uvěřitelná záležitost,“ řekl advokát.

Obvinění Škrlové potvrdil i mluvčí Krajského státního zastupitelství Hynek Olma. "Dne 4. 2. 2008 bylo zahájeno trestní stíhání Barbory Š. pro trestný čin týrání svěřené osoby. K danému procesnímu úkonu bylo přistoupeno na základě nových poznatků a důkazů, které orgány činné v trestním řízení zadokumentovaly v době po jejím vydání norskými úřady zpět do ČR v lednu 2008,“ dodal Olma. Škrlové hrozí dva až osm let vězení.

Barbora, Anička, Adam

Škrlová v lednu vypovídala v případu týrání jako svědek. Objevily se také informace o tom, že ona sama byla týrána. Na těle má prý jizvy.

Policie Škrlovou odvezla v květnu z domu Kláry Mauerové v Kuřimi spolu s dětmi Ondřejem a Jakubem do zařízení pro ohrožené děti Klokánek. Odtud Škrlová uprchla, později se objevila v Dánsku a poté v Norsku. Tam také opět změnila identitu. Chodila do školy jako třináctiletý Adam.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Z Norska ji policie přivezla do ČR, kde putovala do vazby. Formálně byla obviněna právě kvůli tomu, že se v Klokánku vydávala za dítě.

Bizarní případ vyšel na veřejnost loni v květnu. Barbora Škrlová v něm sehrála tu méně vážnou roli. Soused Kláry Mauerové, ženy, která sama vychovávala dva syny, Ondřeje a Jakuba, objevil na nahrávce z dětské chůvičky záběry nahého svázaného dítěte. Policie v domě zasáhla. Matka dětí putovala do vazby, je obviněna z týrání synů. Stejně jako její sestra Kateřina Mauerová.

Škrlová, žena s vysokoškolským vzděláním, žila v domě s dětmi jako třináctiletá Anna. Proč se v Česku a později v Norsku vydávala za dítě, mají nyní zkoumat psychiatři.

Reklama

Související témata:

Související články

Škrlovou zřejmě týrali také, má mnoho jizev

Barbora Škrlová z kuřimské kauzy týraných dětí má na těle četné jizvy, s vysokou pravděpodobností jsou to stopy po brutálním mučení. Po jejím převozu z Norska,...

Výběr článků

Načítám